Contact

Helyzetjelentés a váradszentmártoni körgyűrű építési munkálatairól

Itthon > Uncategorized > Helyzetjelentés a váradszentmártoni körgyűrű építési munkálatairól

A hideg idő ellenére a közelmúltban is jól haladtak a váradszentmártoni körgyűrű építésének munkálatai, amelyek 2022. október közepe óta zajlanak. 

Eddig különféle földmunkálatokat végeztek el (a terület megtisztítása, ásás, az alapozás előkészítése, a talaj megfelelő szintbe hozása, az alsó alapréteg kialakítása, ballaszt alsó alapréteg leterítése). Ugyanakkor előkészítik a hidak építését is, kifúrták a cölöpök helyének 65 százalékát, megkezdték a Püspökfürdőnél épülő felüljáró alapozási munkálatait, valamint elhelyezték a gyalogos hidak előregyártott elemeinek mintegy 50 százalékát.

A közeljövőben áthelyezik a jelenlegi közműhálózatokat, valamint folytatják a földmunkálatokat és a hidak építésének előkészítését.  A kivitelezők tervei szerint az idén nyáron már leönthetik az első aszfaltréteget. 

A Nagyvárad és Váradszentmárton közötti összekötő út 5,75 kilométer lesz. A 76. számú országúthoz és a Hájó településhez vezető bekötőutak hossza 2,27 kilométer.  A körgyűrűt kétsávosra tervezték, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén kerékpárutat alakítanak ki, amelynek szélessége 3 méter. A tervek szerint két hidat, két felüljárót, egy viaduktot, tizenegy gyalogos hidat, öt körforgalmat, és egy kerékpáros aluljárót is építeni fognak.

A váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatait a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP Kft., és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium végzi.   Az elkerülő út építését 12 hónap alatt kell befejezni.

A beruházás összértéke 177.238.798 lej áfával együtt. A finanszírozást a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretéből elkülönített vissza nem térítendő külső forrásokból történik.

(Fotó: CONSTRUCȚII ERBAȘU Rt.)

Előző Épületeket újítanak fel az országos helyreállítási alapból

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor