Contact

Hóeltakarítás a megyei utakon

Itthon > Uncategorized > Hóeltakarítás a megyei utakon

Bihar megyében téli körülmények között lehet közlekedni a megyei utakon, nincsenek fennakadások A biztonságos közlekedés feltételeit megteremtve folyamatosan takarítják a havat az utakról.

A lehullott hómennyiség miatt az utóbbi napokban éjjel és nappal is bevetették a hóeltakarítást végző járműveket és eszközöket.  Az úttisztításért felelős cégek tájékoztatása szerint 40 hóeltakarító jármű járja az utakat, 8 Élesd övezetében, 8 Belényes térségében, 8 Margitta környékén, 8 Nagyvárad övezetében és szintén 8 Tenke környékén. Ezek mellett még 8 olyan speciális járművel rendelkeznek, amelyekkel szükség esetén be lehet avatkozni (például hómaró és –eke ).

A Bihar Megyei Tanács kezelésében lévő megyei utakon történő hóeltakarításért a következő négy cég felel:  a CARIER Kft. (Élesd térsége),  a DRUMURI BIHOR Rt. (Nagyvárad környéke és Belényes övezete),  a GP SĂGEATA PROD Kft. (Margitta térsége), valamint a CRIȘANA PRO CONSTRUCT Rt. (Nagyszalonta – Tenke övezete).

Mint ismeretes a Bihar megyén áthaladó országutak kezelése az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasághoz tartozik, amely felelős az ezek hóeltakarításáért is. A megyei úthálózat kezelését a Bihar Megyei Tanács végzi, a községi utakét pedig a polgármesteri hivatalok.

Előző Új park létesült Alsókocsobán

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor