Contact

Hulladéklerakók Bihar megye turisztikai övezeteiben

Itthon > Uncategorized > Hulladéklerakók Bihar megye turisztikai övezeteiben

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, az Ecolect Csoport elnöke a november 18-i sajtótájékoztatón bejelentette, hogy földbe süllyeszthető szeméttárolókat alakítanak ki Bihar megye turisztikai övezeteiben.

Összesen 13 ilyen platformot szereznek be, mindegyikben három-három tárolóedény lesz, egy 3 köbméteres űrtartalmú kuka az üvegek elhelyezésére, és két darab 5 köbméteres a nedves, illetve a száraz hulladékoknak.

„Ezeket a hulladékgyűjtő platformokat 13 helyszínen fogják elhelyezni, amelyeket azt követően jelölték ki, hogy egyeztettünk a megyében működő valamennyi önkormányzat polgármesterével. A szemétgyűjtő platformokat a megye turisták által gyakran felkeresett térségeiben fogják elhelyezni. Ilyen például a Pádis-Glavoi övezet, Biharfüred, a magyarremetei barlang, Vársonkolyos és Rév. Ezek olyan közkedvelt turistacélpontok, ahol főleg hétvégeken sokan kirándulnak, azonban nincs kiépülve egy megfelelő rendszer a hulladékok tárolására”, közölte Mircea Mălan, az ADI Ecolect elnöke.

A következő helyszíneken fognak elhelyezni hulladékgyűjtő platformokat: Vársonkolyos, Rév, Biharrósa, Vasaskőfalva, Magyarremete, Barátka, Vértop, Biharfüred, Vaskohsziklás, a Lesi tó üdülőtelepe, Lankás, Karaszó és Bondorasszó.

A projektet a helyi polgármesteri hivatalokkal partnerségben fogja megvalósítani a megyei tanács. A helyi önkormányzatok biztosítják a telket, az Ecolect Csoport pedig beszerzi és felszereli saját költségén a platformokat. Később a polgármesteri hivatalok szerződést kötnek az illető térségben tevékenykedő köztisztasági szolgáltatókkal, és fedezik a szemétszállítással járó kiadásokat.

A kezdeményezést egyhangúlag megszavazta az Ecolect részvényeseinek közgyűlése, amelyet a sajtótájékoztató előtt tartottak meg.

Előző Öt ajánlat érkezett a megyei utak karbantartására

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor