Contact

Intelligens gyalogátkelőkre és egy aluljáró építésére kértek finanszírozást

Itthon > Uncategorized > Intelligens gyalogátkelőkre és egy aluljáró építésére kértek finanszírozást

A Bihar Megyei Tanács augusztus 17-én európai uniós finanszírozású pályázatot nyújtott be, amelynek elnevezése: „Megoldások alkalmazása a közlekedésbiztonság növelése érdekében a Bihar megyei úthálózat esetében”. A projekt keretében egy közúti aluljárót építenének a nagyváradi   Oneștilor és Tudor Vladimirescu (Körös) utcák kereszteződésében, valamint 144 intelligens zebrát létesítenének a megyei utakon.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács 2023. augusztus elején megszavazta, hogy  kezelésébe veszi az Oneștilor utcát, és megyei úttá minősíti, 797H jelzéssel, annak érdekében, hogy európai uniós finanszírozású pályázatot nyújthasson be.  

Az átjáró 41,8 méter hosszú lesz, a felhajtó részekkel együtt 191 méter, a mérete pedig biztosítja egy 4,5 méter magas jármű áthaladását.

Az aluljáró építésének költségei 61.925.832,03 lejt tesznek ki áfával együtt.

A projekt magába foglalja 144 gyalogátkelő kialakítását is azokon a Bihar megyei településeken, amelyeken megyei utak haladnak át.  A zebrák LED-es megvilágításúak lesznek, és intelligens rendszerrel látják el azokat, ami azt jelenti, hogy amikor egy gyalogos közeledik az átkelőhöz, akkor megnő a fény erőssége.  

Ezen beruházás értéke 12.090.820,48 de lej áfával együtt.

A projekt megvalósítása egyrészt csökkenti a közlekedési dugókat (az aluljáró esetében), másrészt pedig növeli a megyei utakon lévő gyalogátkelők biztonságát.

A „Megoldások alkalmazása a közlekedésbiztonság növelése érdekében a Bihar megyei úthálózat esetében” elnevezésű projektet a 2021-2027-es Észak-Nyugat Regionális Program  keretében nyújtották be a következő kiírás esetében, szakpolitikai célkitűzés 3: Egy jobb összeköttetésekkel rendelkező Európa, a mobilitás növelése által, 5. Prioritás: Elérhető régió, 3.2. egyedi célkitűzés: A fenntartható, az éghajlatváltozással szemben ellenálló, intelligens és intermodális, országos, regionális és helyi mobilitás fejlesztése és növelése, beleértve a transzeurópai közlekedési hálózattal (TEN-T) való jobb összeköttetést és a határokon átnyúló mobilitást. 

Előző Jól haladnak a beruházási munkálatokkal a nagyváradi repülőtéren

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor