Contact

Ismét  helyi termelői vásárt tartanak Nagyvárad központjában

Itthon > Uncategorized > Ismét  helyi termelői vásárt tartanak Nagyvárad központjában

Július 22-én, szombaton is megtartják a Bihar Megyei Termékek vásárát a nagyváradi Szent László téren (Piața Unirii). A piac lehetőséget nyújt a Bihar megyei őstermelők számára, hogy megismertessék és értékesíthessék termékeiket. Minden érdeklődött, vásárlót szeretettel várnak.

A vásáron a minőségi termékek széles választékával várják a vásárlókat, érdeklődőket. A következő termékeket kínálják majd eladásara: zöldségeket, a Bors és Bihar községekből érkező kistermelőktől, gyümölcsöket, Bihardiószegről, Székelyhídról, Biharrósáról és a Nagyvárad  környéki dombvidékéről, hús- és húskészítményeket, Belényesből, sajtokat, Érköbölkútról, mézet és méhészeti termékeket, Siterből, Bihardiószegről és Hegyalja térségéből, mézeskalácsokat, Érmihályfalváról, szörpöket és lekvárokat, Belényesből és Fugyivásárhelyről, levendulából készült termékeket, Magyargyepesről és Méhelőről, valamint virágokat Borsról és Kügypusztáról.

A helyi termelői vásárt minden szombaton, 8 és 13 óra között szervezik meg, kivéve azokat a napokat, amikor valamilyen eseményt tartanak a Szent László téren.

A helyi termékek vásárát annak az együttműködési megállapodásnak a keretében szervezik meg, amelyet a Bihar Megyei Tanács, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), valamint a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) kötött egymással. A belényesi és a margittai önkormányzat is részt vesz a projektben, ugyanis mindkét településen szerveznek majd termelői vásárokat.

A jogi státusztól függetlenül, azok a kistermelők vehetnek részt a vásárokon, akik mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, és a saját farmjukon, gazdaságukban, termelői egységükben előállított termékeket forgalmaznak, illetve rendelkeznek érvényes termelői igazolvánnyal. Jelentkezni az Érmelléki Gazdák Egyesületénél lehet a következő e-mail címen: targbihor@gmail.com.

A Bihar Megyei Tanács a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség közreműködésével 50 piaci standot vásárolt, a helyi, hagyományos termékek értékesítésére. Ezeket a mobil árusító pultokat az őstermelők fogják használni a Bihar Megyei Termékek heti vásárán, amelyeket Nagyváradon, Belényesen és Margittán fognak szervezni.

.

Előző Európai uniós finanszírozással készül el az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út dokumentációja

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor