Contact

Jól haladnak a megyei tanuszodák építési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak a megyei tanuszodák építési munkálatai

Jól haladnak a megyei tanuszodák építési munkálatai

Az utóbbi két hónapban előrelépések történtek a Bihar megyében létesítendő hét tanuszoda munkálatainak esetében, amelyek különböző szakaszokban vannak. A legelőrehaladottabb állapotban a székelyhídi beruházás található, ott 95 %-ban már elkészült a tanuszoda. Jelenleg az utolsó simításokat végzik, a vízvezetékrendszeren dolgoznak és a bútorzatot helyezik el. 

A többi tanmedence kivitelezési munkálatai a következő szakaszban vannak:

  • Diófás: 70%-os a megvalósítás mértéke; jelenleg a fűtési rendszeren dolgoznak, majd következnek az utómunkálatok;
  • Belényes: 40%-os a kivitelezés szintje; elkészült az alagsor, ahol a medencék műszaki helyisége lesz. Jelenleg kőműves munkák zajlanak;
  • Vaskohsziklás: 50-55%-os a megvalósítás mértéke; jelenleg a külső szigetelésen dolgoznak, majd következik a tetőzet elkészítése;
  • Nagyszalonta: 35-37%-ban készültek el a beruházás munkálatai; elkészült az épület alagsora, ezt követik a falazási munkálatok;
  • Margitta és Érmihályfalva: 55%-os a kivitelezés mértéke; elkészültek az épület falai, a külső szigetelésen dolgoznak, majd kiöntik a tetőpadlót.

„Az elmúlt két hónapban felgyorsultak a munkálatok a tanuszodáknál, és fontos előrelépések történtek azok befejezésének érdekében, figyelembe véve, hogy a munkálatokkal több mint egy éves késésben voltak. Közösen a Bihar megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD Bihar) munkatársaival, a területi-közigazgatási egységek (U.A.T.) polgármestereivel és a kivitelezőkkel felülvizsgáltuk az alvállalkozókkal kötött szerződéseket. Ugyanakkor biztosítottuk az építkezéshez szükséges anyagokat, hogy a beruházások gyors ütemben haladjanak, és naprakészen vagyunk az eddigi munkálatok kifizetésével.”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Székelyhídnak, Belényesnek, Vaskohsziklásnak, Margittának, Nagyszalontának és Érmihályfalvának is két medencéből álló tanuszodája lesz, melyek méretei  25×12.5 m, valamint  6×12.5 m, mosdókkal, öltőzőkkel és lelátókkal.  Diófáson egy félig olimpiai típusú medencét építenek, ennek mérete 25 m x 12,5 m. A teljes beruházásra előirányzott összeg 35,7 millió lej. Nagyszalonta kivételével, ahol a kivitelező a Davinci &Construct Kft., a többi településen a Costa Voc Impex Kft. felel a munkálatokért.

Receptie bazin Sacueni 3

A Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség  közreműködésével irányítja a tanuszodák építésének programját, ennek célja a megye városaiban és municípiumaiban lakók egészségének és fizikai állapotának javítása.

A tanuszodákat az oktatási intézmények diákjait vehetik igénybe, az úszásoktatás után azonban szabadidős tevékenységekre is használhatóak. Az egészségügyi szakemberek, az elhízás megelőzésére legalább heti 150 perc mérsékelt testmozgást javasolnak. Az ajánlott sporttevékenységek közül az úszás számos előnnyel jár, mind az elhízás megelőzésében, mind az izom- és csontrendszer fejlesztésében, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség megelőzésében, valamint az ízületi betegségek megelőzésében és kezelésében. Emellett az úszásoktatás bevezetése a gyermekeknek, csökkentette a fulladásos esetek számát.

Előző Készül a megye 2021-es költségvetésének tervezete

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor