Contact

Jól haladnak az Esküllő-Biharrósa közötti megyei útszakasz korszerűsítési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak az Esküllő-Biharrósa közötti megyei útszakasz korszerűsítési munkálatai

A 764-es számú megyei út Belényes-Esküllő közötti szakaszának helyreállítási és korszerűsítési munkálatai Vársonkolyos község Révtízfalu településének területén zajlanak.  A kivitelező eddig mintegy 27,5 kilométeres részt aszfaltozott le, azaz a projektben foglalt szakasz 82 százalékát.

„A még fennmaradó hat kilométeres hosszúságú felújítandó útszakaszon, amely a Barátka-Biharrósa megyei úttal való kereszteződésig tart, a következő munkálatokat végzik el a közeljövőben: támfalak és gyalogos hidak elkészítése, zúzottkő tömörítése. Terveink szerint november végére elkészül az utolsó útszakasz aszfaltburkolata. Köszönetet mondok a kivitelezőnek az összehangolt munkáért, és a korszerűsítendő útszakasz mentén lévő települések polgármesteri hivatalainak a támogatásért”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A tervek szerint a felújítandó és korszerűsítendő útszakasz 33,655 kilométer hosszú, amely Erdődámos település közelében lévő (a 31+000 kilométernél) 764D jelzésű megyei úttal való kereszteződése, valamint Esküllő településen (61+655 kilométernél) áthaladó 108I jelzésű megyei úttal való kereszteződése között helyezkedik el.  Az útszakasz áthalad Révtízfalu, Tomnatek, Kalota településeken, és Esküllőnél ér véget, a 108I jelzésű megyei úttal való kereszteződésnél.

Az úttest szélessége 5,50 – 6,00 méter közötti, a platform szélessége 7,00 – 7,50 méter között található, a padkáké pedig 0,00 – 0,75 méter közötti.  A 764. számú megyei úton lévő két hidat is helyreállítják, melyek a  Bányász – völgy és egy ülepítő medencébe áramló gyűjtő csatorna felett találhatóak.

 „A 764. számú megyei út Belényes- Biharrósa- Esküllő- Élesd közötti út, a 31+000 kilométertől egészen a 64+655 kilométerig, L= 33,655 kilométer terjedő szakaszának helyreállítása és korszerűsítése” elnevezésű beruházás  kivitelezését az ASFAMIXT Kft. végzi. A szerződés értéke  93.543.776,46 lej áfával együtt.

A 764. számú megyei út összeköti Belényest (a 76. számú országos úttal való kereszteződésnél) és Élesdet (az 1. számú országos úttal való kereszteződésénél). Ezen útszakasz teljes hossza 69 kilométer.

Előző 2,5 millió lejt fordítanak az Együtt egy tiszta megyéért elnevezésű programra

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor