Contact

  Jóváhagyták a Belényesi Ipari Park vízhálózatának kiépítésére vonatkozó hatástanulmányt

Itthon > Uncategorized >   Jóváhagyták a Belényesi Ipari Park vízhálózatának kiépítésére vonatkozó hatástanulmányt

A Bihar Megyei Tanács január 30-i rendkívüli gyűlésén a helyi képviselő-testület tagjai elfogadták a Belényesi Ipari Park víz- és csatornahálózatának kiépítésére vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat.  

A megvalósíthatósági tanulmányt a Nagyváradi Vízügyi Társaság készítette, a projekt becsült összértéke 5.489.019,99 lej áfával együtt.

Az „Intelligens Szakosodási Ipari Park” elnevezésű beruházást Belényes külterületén valósítják meg, ahol még nincs kialakítva víz –és csatornahálózat, ezért szükséges ez a  beruházás, amely Belényes jelenlegi vízhálózatához csatlakoztatja majd az ipari parknál létrehozandó részt.   Ily módon az új hálózatot integrálni fogják a már meglévő infrastruktúrába, és ezt összekötik majd a jövőbeli beruházásokkal.

A 175.183 négyzetméteres területen kialakítandó ipari parkot Belényes nyugati részén hozzák létre, az E79-es nemzetközi út bal oldali részén, a Nagyvárad felőli bejáratnál.

 Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács január 3-án versenytárgyalást hirdetett az élesdi, a belényesi és a vaskohsziklási ipari parkok infrastrukturális munkálatainak elvégzésére, valamint ebben az időszakban készítik elő  a margittai ipari park tendereljárására vonatkozó dokumentációt.

A beruházások teljes becsült költségvetése 69.288.813,4 lej áfa nélkül. Élesd esetében ez az összeg 17.522.059,93 lej; Belényes esetében 30.273.922,15 lej; Vaskohsziklás esetében pedig 21.492.831,29 lej. Az árajánlatokat 2023. március 1-je, 15 óráig lehet benyújtani.  

A társfinanszírozást európai uniós alapokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében, a Bihar Megyei Tanács hozzájárulása a projekt összértékének 60 százaléka.

 Az új ipari parkok kialakításának célja, hogy új munkahelyeket teremtsen Nagyváradtól 50-70 kilométer távolságra, és ösztönözze a különböző ágazatok esetében történő beruházásokat.  

Előző Kihirdették a megyei közszállítási szolgáltatásokra vonatkozó tender nyerteseit

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor