Contact

Jóváhagyták a diófási kórház felújításának finanszírozását a helyreállítási alapból

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a diófási kórház felújításának finanszírozását a helyreállítási alapból

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium jóváhagyta a Bihar Megyei Tanács által idén április elején benyújtott finanszírozási kérvényt. Ez arra vonatkozott, hogy az országos helyreállítási és ellenállóképességi alapból (PNRR) biztosítsanak támogatást a diófási pszichiátriai kórház épületének felújítására. 

A projekt szerint öt épületrészt fognak renoválni, amelyekbe a diófási pszichiátriai kórház, valamint a diófási egészségügyi-szociális ellátóközpont működik. A beruházás legfontosabb célkitűzése, az ingatlanok energetikai hatékonyságának növelése, az éves energiafogyasztás csökkentésével, valamint a környezetvédelemi szempontok figyelembe vétele az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése által.  

Ezen célkitűzések megvalósítása érdekében hőszigetelik az ingatlanokat, kicserélik a fűtés- és az elektromos hálózatot, valamint korszerűsítik a mosdókat.  A beruházás becsült értéke 30.628.503,82 lej áfával együtt. A Bihar Megyei Tanács által benyújtott projekt finanszírozása teljes egészében vissza nem térítendő alapból származik.

A „Diófási Pszichiátriai Kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja” elnevezésű projekt megvalósítására a PNRR 5. szegmense, amely az úgynevezett „Felújítási hullám” keretében kértek támogatást. Ez a program 2. prioritási tengelye, amely a „Középületek részleges vagy teljes energetikai felújítására” vonatkozik.

A PNRR 5. komponensének 2. prioritási tengelye által biztosítandó támogatásokat igénybe veheti a Bihar Megyei Tanács és a megyében lévő megyei jogú városok is. Ezek összértéke 26,8 millió euró.

Előző Lezárt megyei útszakaszok a téli időszakban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor