Contact

Készül a Nagyszalonta- Tenke megyei útszakasz műszaki terve

Itthon > Uncategorized > Készül a Nagyszalonta- Tenke megyei útszakasz műszaki terve

Idén ősszel felújítják a Nagyszalontát Tenkével összekötő 795. számú megyei útszakaszt. Jelenleg a műszaki tervek elkészítésén dolgoznak. Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke augusztus 4-én terepszemlét tartott a helyszínen a tervező és kivitelező cég képviselőivel, valamint Teodor Coste tenkei polgármesterrel, valamint Alex Lăzău, tulkai alpolgármesterrel.

„Már több éve késik ennek a megyei útnak a rehabilitációja, ugyanis számos fellebbezés történt a beruházás kapcsán, amelyek nyomán perek indultak. A terepszemle célja az volt, hogy közösen átbeszéljük a legjobb megoldásokat, a térség  fejlődése szempontjából fontos út korszerűsítésére vonatkozó projekttel kapcsolatban”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A felújítandó útszakasz hossza 23,3 kilométer. A munkálatokat a kolozsvári  Diferit Kft. fogja végezni. A megemelkedett árak alapján történt kiegészítés után a szerződés értéke mintegy 86 millió lejre módosult áfa nélkül, a korábbi 72 millió lejhez képest.

 A műszaki terv elkészítését és a kivitelezési munkálatokat a Bihar Megyei Tanács saját költségvetéséből finanszírozzák, de keresik a külső forrásokból történő támogatás lehetőségét is.

Előző Elkezdődtek  az élesdi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor