Contact

Kiírták a Pádis-Ponor Ék közötti út korszerűsítésére vonatkozó tendert

Itthon > Uncategorized > Kiírták a Pádis-Ponor Ék közötti út korszerűsítésére vonatkozó tendert

A Bihar Megyei Tanács április 30-án kiírta a 763. számú megyei út, Pádis – Ponor Ék közötti szakaszának korszerűsítésének kivitelezésére vonatkozó tendert.

Aszfaltozni fogják az Erdélyi-szigethegységben lévő 9,75 kilométeres utat. A korszerűsítési munkálatok hozzájárulnak a Pádis-fennsík fejlesztéséhez és a turisztikai övezet könnyebb megközelíthetőségéhez. Ez az út összeköti Bihar, Fehér és Kolozs megyéket és hozzáférést biztosít a térség több turisztikai látványosságához és a kijelölt turistaútvonalakhoz, mint például, a Galbena – szoroshoz, a Flóra-réthez, a Boga-völgyéhez és az ottani üdülőtelephez, Szamosbazárhoz, a Varasó-réthez, az Aragyásza-barlanghoz.

„Jelenleg ez az út használhatatlan, még csak egy járható köves út sincs, csak sziklás és néhol nagyon keskeny. Csak emelt hasmagasságú terepjáróval lehet közlekedni a térségben. Ahhoz, hogy az út megfelelő módon legyen korszerűsítve, földterületeket bocsátottak a rendelkezésünkre néhány Kolozs és Fehér megyei községtől ”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A kivitelezési munkálatok becsült értéke 88.436.141,78 lej áfa nélkül. Az ajánlatok benyújtásának határideje: június 13., 15 óra.

Az európai uniós finanszírozású projekteket a 2021-2027 Észak- Nyugati Regionális Program keretében nyújtották be a következő kiírás szerint: 5. beruházási prioritás: Egy elérhető régió, 3.2 specifikus célkitűzés. A finanszírozási szerződést 2023 decemberében írták alá.

A 763. számú megyei út Pádis és Ponor Ék közötti szakaszának korszerűsítése a következő projekt részét képezi: „A Bihar megyei úthálózathoz és a TEN-T csomópontokhoz vezető másodlagos közúti összeköttetések kiépítése és felújítása”.

Ezen projekt megvalósítása 37,6 kilométernyi út építését jelenti: (1) Biharszentandrás körgyűrűje, amelynek hossza 5 kilométer, (2) Fugyivásárhely körgyűrűje – 5,8 km, (3) Nagyürögd körgyűrűje – 8,4 km, (4) Bihar község körgyűrűje – 8,7 km, (5) Pádis – Ponor Ék közötti útszakasz – 9,7 km és 36,1 kilométernyi jelenlegi megyei út korszerűsítése: (5) Nagyszalonta-Tenke– 23,3 km și (6) Fugyivásárhely-Kiskopács – 12,8 km. 

Előző Összesen 11 ajánlat érkezett a nagyváradi és a fugyivásárhelyi átjáró építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor