Contact

Kiírták az első tendereljárást az egységesített közbeszerzési rendszeren

Itthon > Uncategorized > Kiírták az első tendereljárást az egységesített közbeszerzési rendszeren

A Bihar Megyei Tanács február 22-én hirdette meg az első olyan romániai tendert, amelyet a közelmúltban létrehozott központosított iroda szervez az Egységesített Közbeszerzési Egységen (UCA) keresztül.

Az első ilyen közbeszerzési eljárás irodaszerek és papírtermékek vásárlására vonatkozik. A becsült érték 4.215.481 és 4.680.910 lej között van, az ajánlatokat 2024. április 9-ig lehet benyújtani.  

A második licitáció esetében két tételt határoztak meg: 1. tétel – általános tisztító- és ápolószerek, beleértve a papírból készült higiéniai termékeket, valamint a 2. tétel esetében – kémiai anyagokat tartalmazó általános tisztítószerek. A becsült összérték 7.260.930 és 8.087.894 lej között mozog. Ez esetben az árajánlatok benyújtásának határideje 2024 április 10-e.

A termékeket a Bihar Megyei Tanács és az önkormányzatnak alárendelt 20 intézmény számára vásárolják meg.

 „Az egységesített közbeszerzési eljárások fő előnye, hogy még hatékonyabban használhatjuk fel a közpénzeket, és minél alacsonyabb összeget költsünk el az intézmények költségvetéséből erre a célra.  Egységesíteni tudjuk a közbeszerzéseket. Az intézmények napi működéséhez szükséges fogyóeszközöket, mint például az irodaszereket, ezentúl jobb minőségben és kedvezőbb áron szerezhetjük majd be, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az egységesített közbeszerzésekkel foglalkozó részleg idén július 27-től működik a Bihar Megyei Tanács keretében, és egy alkalmazottja van.

Mint ismeretes az Egységesített Közbeszerzési Egység ( UCA), a Bihar Megyei Tanács és az ANAP közötti együttműködés alapján jött létre, annak érdekében, hogy pályázati eljárásokat bonyolítson le a megyei önkormányzat és az alárendelt intézmények számára.  

Az egységesített közbeszerzési egység létrehozásának előnyei:

  • A közbeszerzésre vonatkozó költségek csökkentése;
  • A közbeszerzési eljárásokat végzők szakmai fejlődése;
  • A csalások kockázatának csökkentése a közbeszerzési eljárások tekintetében, a rizikótényezők és a korrupciós lehetőségek csökkentésével;
  • Egyszerű és könnyű hozzáférés a közbeszerzési rendszerhez minden olyan cég számára, amely részt kíván venni az ilyen eljárásokban,
  • Minőségi szolgáltatások biztosítása annak érdekében, hogy a tendert kiíró hatóságok gazdasági és minőségi szempontból is előnyös szerződéseket köthessenek;
  • Az irányítási rendszer javítása;
  • A közbeszerzési eljárások átláthatóságának növelése.
Előző Jól haladnak a fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor