Contact

Kijelölték  a margittai ipari park kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték  a margittai ipari park kivitelezőjét

Április 15-én kihirdették „A Margittai Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás tervezési és kivitelezési munkálataira vonatkozó tender nyertesét.

A nyertessé nyilvánított ajánlat értéke 21.753.095,89 lej áfa nélkül, amelyet a  Leko Construct Kft. –Inteco Holdin Kft.– Electro Excel Green Consulting Kft.– Rono Aqua Kft. –Caloria Kft. cégekből álló konzorcium nyújtott be.

A szerződés időtartama 10 hónap, amiből 4 hónapot szánnak a tervezésre és a szükséges engedélyek beszerzésére és 6 hónapot pedig a kivitelezésre. A következő szakaszban aláírják az európai uniós alapokból történő finanszírozási szerződést és a tendert megnyerő konzorcium képviselőjével kötendő szerződést.

A Margittai Polgármesteri Hivatal 11,49 hektáros területet bocsátott a Bihar Megyei Tanács rendelkezésére egy ipari park kialakításának céljából. A telek Margitta délnyugati részén helyezkedik el, Margitta Monospetri felőli bejáratánál, a 19B jelzésű országút bal oldalán. A park bejárata a Ion Luca Caragiale utca felől közelíthető meg, majd a Bujorului és a Gării utcákból.

A Bihar Megyei Tanács támogatja az ipari parkok infrastruktúrájának kialakítását, amely a következő munkálatokat foglalja magába: a bekötőutak és belső úthálózat kialakítását, a víz- és áramellátás biztosítását, a földgázhálózat létesítését, a közvilágítás biztosítását stb. 

Mint ismeretes a múlt héten írták alá a Dumexim céggel, az élesdi ipari park tervezési és kivitelezési munkálataira vonatkozó szerződést. Szintén ez a cég nyerte meg a belényesi ipari park tervezési és kivitelezési munkálataira kiírt tendert, a benyújtott árajánlat értéke22.920.129,22  lej áfa nélkül. Először a finanszírozási szerződést fogják aláírni, majd a beruházás tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést. Folyamatban van a Vaskohsziklási Intelligens Szakosodási Park kivitelezésére benyújtott ajánlatok értékelése és elbírálása.   

A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében.  A beruházások megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO) és az érintett négy település (Élesd, Belényes, Margitta, Vaskohsziklás) önkormányzatával.

Előző A Bihar Megyei Tanács pályázatot írt ki a civil szervezeteknek

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor