Contact

Kijelölték a vaskohsziklási ipari park kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték a vaskohsziklási ipari park kivitelezőjét

Április 19-én kihirdették „A Vaskohsziklási Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás kivitelezési munkálataira vonatkozó tender nyertesét.

A benyújtott öt ajánlat elbírálása alapján az első helyen, a Precon Transilvania Kft. (fővállalkozó) és a  Citadina 98 cégekből álló konzorcium végzett. A nyertes árajánlat értéke 17.900.370,36 lej áfa nélkül. A munkálatok kivitelezésének határideje hat hónap.

„Amennyiben nem nyújtanak be fellebbezést a tender eredménye ellen, akkor május elején aláírjuk a kivitelezési szerződést. Az ezt követő néhány napon belül elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok, ugyanis már a rendelkezésünkre áll az elkészített műszaki terv. A beruházást legtöbb hat hónap alatt kell befejezni. Ezen munkálatokkal párhuzamosan, idén nyártól kezdetét veszi a telkek koncesszióba adása azon cégeknek, amelyek beruházást akarnak végrehajtani a térségben”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A következő munkálatokat foglalja magába a beruházás: a bekötőutak és belső úthálózat kialakítását, a víz- és áramellátás biztosítását, a földgázhálózat létesítését, a közvilágítás biztosítását stb. 

A projektet a vaskohsziklási polgármesteri hivatal indította el, azáltal, hogy elkészítette az ipari park megvalósíthatósági tanulmányát. A beruházás folytatása érdekében a Bihar Megyei Tanács átvette a projekt megvalósítására kijelölt területet, amely 136.387 négyzetméteres, és 25 telekre van felosztva. Ezek mérete 1.800 és 9.000 négyzetméter között változik. A vaskohsziklási ipari park közvetlenül kapcsolódni fog a 75. számú országúthoz.

„A vaskohsziklási ipari park horgony lesz a befektetések vonzásának szempontjából. Figyelembe véve, hogy Nagyváradtól elég nagy távolságra van, több mint 80 kilométerre, fárasztó és nehézkes az ingázás, ha az ottaniak a megyeszékhelyen dolgoznak. Ez a projekt, a belényesi ipari parkkal együtt munkahelyeket teremt a két város térségében lakóknak, és hozzájárul az övezet gazdasági fellendüléséhez”, fűzte hozzá  a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A közeljövőben kerül sor a margittai, belényesi és vaskohsziklási ipari parkok finanszírozási szerződéseinek megkötésére, majd a kivitelezési szerződések aláírására, azon cégekkel, amelyek megnyerték a tendert. Mint ismeretes az Élesdi Intelligens Szakosodási Park esetében már aláírták mindkét szerződést.

A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében.  A beruházások megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO) és az érintett négy település (Élesd, Belényes, Margitta, Vaskohsziklás) önkormányzatával.

Előző Nemzetközi karmesterversenyt szerveznek Nagyváradon

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor