Contact

Közvita a gazdával rendelkező kutyák ingyenes ivartalanításáról Bihar megyében

Itthon > Uncategorized > Közvita a gazdával rendelkező kutyák ingyenes ivartalanításáról Bihar megyében

A Bihar Megyei Tanács támogatni fogja a polgármesteri hivatalokat abban, hogy ingyenesen ivartalanítsák és chippel lássák el a tulajdonossal rendelkező kutyákat a megyében, a nem ellenőrzött szaporítás megakadályozása érdekében. Az intézmény az idén 500 ezer lejt különít el ezen akció társfinanszírozására.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy mindegyik önkormányzat 50 ezer lej társfinanszírozásban részesül erre a célra, amiből legtöbb 500 lejt lehet fordítani egy kutyára, a többi költséget a helyhatóságoknak kell fedezni.

Az ivartalanítást és a chipelést állatorvosok végzik majd, az állatvédelmi és egészségügyi törvények, illetve előírások betartásával.

A Bihar Megyei Tanács eljárást dolgozott ki az önkormányzatok számára biztosítandó társfinanszírozás odaítélésére, amelyben meghatározták az alapelveket, az általános kereteket és a támogatás folyósításának menetét. A dokumentum tartalmazza a helyhatóságok által benyújtandó társfinanszírozásra vonatkozó típuskérvényt és a szükséges mellékleteket is.

A területi-közigazgatási egység által benyújtott kérelem alapján biztosítják a társfinanszírozást. A pontszám megállapításakor a következő fő szempontokat veszik figyelembe: a kérelmező helyhatóság területén élő lakosok számát, a cselekvési tervet, a hatástanulmányt és az igénylők pénzügyi hozzájárulásának mértékét.

A társfinanszírozás odaítélésére vonatkozó eljárásról szavazni fog a Bihar Megyei Tanács képviselő-testülete. Az előterjesztés tartalmával kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket és véleményeket a registratura@cjbihor.ro. e-mail címre várnak, legkésőbb március 24-ig.

A Bihar Megyei Tanács évente 500 ezer lejt tervez elkülöníteni a gazdával rendelkező kutyák ivartalanításának és chipekkel való ellátásának társfinanszírozására.

Előző Jól haladnak a volt pénzügyi palota felújítási munkálataival

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor