Contact

Közvitára bocsátották a 2023-as helyi adókra és illetékekre vonatkozó határozattervezetet

Itthon > Uncategorized > Közvitára bocsátották a 2023-as helyi adókra és illetékekre vonatkozó határozattervezetet

Október 5-én a döntéshozatal átláthatóságát biztosítva közvitára bocsátották a 2023-as pénzügyi évre szóló helyi adók és illetékek jóváhagyására vonatkozó előterjesztést. Ezek a források képzik a megye helyi költségvetésének és az alárendelt intézmények büdzséjének bevételeit.

A magán- és jogi személyek érdekeit figyelembe véve létrehozott egyes közszolgáltatások működtetésének biztosításáért a megyei önkormányzatok külön illetékeket hagynak jóvá, amelyek mértékét évente határozzák meg. A törvény értelmében évente minden adót és illetéket kiegészítenek, figyelembe véve az előző pénzügyi év inflációs rátáját, amelyet a Pénzügyminisztérium és a Fejlesztési, Közigazgatási Minisztérium hivatalos honlapján tesznek közzé. 

A határozattervezet tanulmányozható a www.cjbihor.ro honlapon, a Közérdekű információk/Átláthatóság/Döntéshozatali átláthatóság menüpontnál.

Az érdeklődök, az ajánlás értékű javaslatokat, ötleteket, véleményeket a normatív jogszabályjavaslatokkal kapcsolatban 2022. október 15-ig küldhetik el a registratura@cjbihor.ro  e-mail címre, postán keresztül a Bihar Megyei Tanács címére (Nagyvárad, Traian park 5. szám),  vagy ezeket az intézmény Közönségszolgálati Irodájában is lehet iktatni minden munkanap 8-16 óra között.

A benyújtott anyagok esetében fel kell tüntetni a következő megjegyzést: Javaslatok a megyei helyi költségvetésének és az alárendelt intézmények költségvetésének bevételeit képező 2023-as pénzügyi évre vonatkozó helyi adók és illetékek jóváhagyásáról szóló határozattervezettel kapcsolatban”.

Az ajánlás értékű javaslatokat, ötleteket, véleményeket az intézmény saját honlapján fogják közétenni a következő linken https://www.cjbihor.ro/informatii-publice/transparenta/transparenta-decizionala/.

További információkkal a következő elérhetőségeken állunk a rendelkezésükre: a 0259410181-as telefonszámon, a registratura@cjbihor.ro emailcímen.  Kapcsolattartó személy: Câmpan Daniela.

Előző A Bihar Megyei Tanács elnöke is részt vett a Nagyváradi Egyetem tanévnyitóján

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor