Contact

Leterítették az első aszfaltréteget a belényesi körgyűrűn

Itthon > Uncategorized > Leterítették az első aszfaltréteget a belényesi körgyűrűn

A napokban a munkások elkezdték leönteni az első aszfaltréteget a belényesi körgyűrű I. útszelvényén.  Ugyanakkor dolgoznak a Fekete-Körös folyó felett átívelő két viadukt, valamint három aluljáró kialakításán is.

„A nyolc centiméter vastag alapréteget két kilométer hosszan, Köröstárkány és Várasfenes közötti részen terítik le, a Köröstárkány felé vezető út kereszteződésének övezetében. Ezt követően novemberben következik a második, hat centiméter vastag aszfaltréteg leöntése. Az aszfaltozási munkálatok folytatódni fognak Dragánfalva irányába, a 76-os országúttal való közúti csomópontig. A végső réteget, a kopóréteget jövő tavasszal fektetik majd le. Jövő nyáron már közlekedni lehet a belényesi körgyűrűn.”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A belényesi körgyűrű I. szakaszának munkálatai 2023. februárjában kezdődtek meg. A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer.

Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter. A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül.

Emellett dolgoznak a belényesi körgyűrű II. útszelvényének kivitelezésén is, amely két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval.

A belényesi körgyűyű I. és II. útszelvényének  teljes hossza 9,33 kilométer. A beruházás kivitelezői: az I. szakasz esetében, a Drum Asfalt (fővállalkozó),  az Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi,  az Obras Publicas y Regadios és az OPR Asfalt cégekből álló konzorcium, valamint a II. szakasz esetében,  a Drum Asfalt (fővállalkozó) és az Ile Viorel Construct cégekből álló társulás.

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

.

Előző Kijelölték az Isztrákos-barlang fejlesztési munkálatainak kivitelezőjét

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor