Contact

Megkezdődhetnek a munkálatok a révi menedékháznál

Itthon > Uncategorized > Megkezdődhetnek a munkálatok a révi menedékháznál

Február 22-én utasítást adott ki a Bihar Megyei Tanács, „A természet megőrzése, védelme és népszerűsítése a román-magyar határ mindkét oldalán -PRONATURE” elnevezésű ROHU 126  európai uniós projekt tervezési és kivitelezési munkálatainak elkezdésére. A projekt célkitűzése a „Révi menedékház rekonstrukciója  a révi Természetfigyelő és Promóciós Központ létrehozásának érdekében.”

Ebben a hónapban befejeződött a közbeszerzési eljárás, február 18-án pedig aláírták a tervezési és kivitelezési szerződést, az AD WEST CONSTRUCT Kft. és a  CLASX DESIGN Kft. alkotta konzorciummal. Ez a társulás készíti el a műszaki tervet és a  beruházás kivitelezését, a szerződés értéke 2 692 726.35 lej (ÁFA nélkül). A beruházás befejezésének határideje 21 hónap, ebből három hónap jut a tervezésre, 18 hónap pedig a kivitelezési munkálatokra.

„A révi menedékház helyszíne  kedves emlékeket ébreszt számos generáció számára.  A helyreállítás kiemelt jelentőséggel bír számunkra, ezért az elmúlt hónapokban arra összpontosítottunk, hogy felgyorsítsuk ezen beruházás kivitelezési eljárását, ugyanis az évek során több alkalommal is halasztódott a projekt megvalósítása. A munkálatok elkezdésére épp ma adtunk ki utasítást, így a következő napokban hozzáfoghatnak a tervezési munkálatokhoz, idén nyáron pedig elkezdődhetnek a tényleges munkálatok az épületnél.”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

„A természet megőrzése, védelme és népszerűsítése a román-magyar határ mindkét oldalán -PRONATURE” elnevezésű ROHU 126  európai uniós projekt finanszírozása, az Interreg VA Románia-Magyarország 2014-2020 program keretében történik. Ennek teljes költségvetése 2 371 341.20 euró,  amiből 173 472.20 euró a Bihar Megyei Tanácsra eső rész. A finanszírozási szerződést már 2018 júliusában aláírták, 24 hónapos végrehajtási időszakkal, azonban a projekt esetében nem történt előrelépés, mivel az ezt megelőzően szervezett két közbeszerzési eljárásra senki sem jelentkezett, s nem tett árajánlatot a műszaki tervre és a kivitelezésre vonatkozóan. A projekt befejezésének érdekében 2020 decemberében, egy kiegészítő dokumentummal, 24 hónappal meghosszabbították a megvalósíthatósági időszakot.

Előző Közzétették a közbeszerzési eljárást a „ Bihar Megyei Tudományos és Technológiai Park létesítésére” elnevezésű európai projekttel kapcsolatban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor