Contact

Megkezdődik Bihar község körgyűrűjének építése

Itthon > Uncategorized > Megkezdődik Bihar község körgyűrűjének építése

A Bihar Megyei Tanács október 23-án rendelkezést bocsátott ki  Bihar község körgyűrűje kivitelezési munkálatainak megkezdésére.

Bihar község 8,7 kilométer hosszú körgyűrűje két szakaszból áll, amelynek teljes hossza 8,7 kilométer lesz. Az 5,6 kilométeres hosszú első szakasz, a tulajdonképpeni körgyűrű kikerüli Bihar községet, a 3,1 kilométeres második szakasz pedig összeköti Hegyközpályit a leendő körgyűrűvel.

A munkálatok elvégzésével a Dumexim és a Consorzio Stabile EBG Group cégekből álló konzorciumot bízták meg. A szerződés értéke55.767.745,17 lej áfa nélkül.  „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése- 3. szakasz” elnevezésű beruházás kivitelezésének időtartama 18 hónap.

Az új út a „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítése” elnevezésű projekt részét képezi,  finanszírozását vissza nem térítendő európai uniós pénzforrásokból biztosítják, a 2021-2027 Regionális Operatív Program keretéből.

Mint ismeretes február  második felében kezdődtek meg a Nagyváradi Metropolis Övezetben  lévő többi körgyűrű ( a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi) kivitelezési munkálatai. A tendert két útszelvényre írták ki. Az egyik szerződés az első útszelvény kivitelezési munkálataira vonatkozik: a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására (5,8 kilométeres hosszúságban) és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítésére (12,7 kilométer), a másik szerződés pedig a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk építésére.

Előző Leterítették az első aszfaltréteget a biharszentandrási körgyűrűn

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor