Contact

Megkezdődött a cölöpök helyének kifúrása

Itthon > Uncategorized > Megkezdődött a cölöpök helyének kifúrása

A közelmúltban elhelyezték az első nagyteljesítményű fúrógépet a belényesi körgyűrű nyomvonala mentén. Ettől a héttől kezdődően az építtető hozzáfogott az első munkálatok kivitelezéséhez.

„A fúrási munkálatok a Fekete-Körös jobb partján, a folyón átívelő leendő hídnál kezdődtek meg. Eddig tíz cölöp helyét fúrták ki a 486-ból, ugyanis összesen ennyire van szükség a két híd és a három felüljáró megépítéséhez. A hónap végéig még két fúrógépet helyezzünk üzembe az építkezés helyszínén”, a közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács február 17-én rendelkezést adott ki a munkálatok elkezdésére vonatkozóan. Február 2-án írták alá a megbízási szerződést a tendert megnyerő konzorcium fővállalkozójával, a Drum Astfalt céggel.

A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül. A belényesi terelőút kivitelezési időszakát18 hónapban határozták meg a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kiadásának időpontjától számítva.

A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter.

 A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Tendert írtak ki felszerelések vásárlására a Tudományos és Technológiai Parkba

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor