Contact

Megkezdődtek a margittai ipari park tervezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Megkezdődtek a margittai ipari park tervezési munkálatai

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke ezen a héten egyeztetett Marcel Sas Adăscălițiival, Margitta polgármesterével, Alina Silaghival, a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség igazgatójával. Ez az ügynökség  foglalkozik a megyei ipari parkok kezelésével.

A margittai polgármesteri hivatal 11 hektáros területet bocsátott a Bihar Megyei Tanács rendelkezésére egy ipari park kialakításának érdekében. A telek a 190F jelzésű megyei út jobb oldalán helyezkedik el Margitta Monospetri felőli bejáratánál.

A 11 hektáros kiterjedésű területet 9 telekre osztották fel, amelyek nagysága 2.600 és 25.900 négyzetméter közötti, valamint két további két telket is kijelöltek a biztosítandó szolgáltatások számára.

„A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség által javasolt telekalakítás alapján kezdték meg a víz- és csatornarendszer, valamint a földgáz- és elektromos hálózat, illetve a bekötőutak tervezésének munkálataitA megvalósíthatósági tanulmány elkészítése és az ipari parki státusz megszerzése után ősszel megköthetjük a műszaki terv elkészítésére és a beruházás kivitelezésére vonatkozó szerződést. Terveink szerint jövő év nyarán megkezdjük a telkek koncesszióba adását a lehetséges befektetők számára”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az élesdi, belényesi és vaskohsziklási ipari parkok esetében véglegesítették a műszaki dokumentációkat. Három hónapon belül elkészül a margittai ipari park megvalósíthatósági tanulmánya.

„A Bihar megye északi részén található, a nagyobb népsűrűségű övezetek és az úthálózatok közelében lévő olcsó telkek megteremtik a feltételeit annak, hogy új cégeket vonzanak a térségbe és jobb munkahelyeket hozzanak létre.  Köszönöm Marcel Sas polgármester úrnak és a margittai helyi tanácsnak az együttműködést, amelynek célja Margitta és környéke gazdasági fejlesztése”, fűzte hozzá Ilie Bolojan tanácselnök.

Mint ismeretes 2021 augusztusában a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO), valamint az élesdi, a belényesi, a margittai, a vaskohsziklási polgármesteri hivatalokkal, négy új ipari park létrehozásáról és fejlesztéséről, a fentebb említett közigazgatási-területi egységekben.

Ezen négy új ipari park esetében a beruházásokat európai uniós forrásokból finanszírozzák.

Bihar megyében jelenleg három ipari park működik Nagyváradon, egy-egy pedig Nagyszalontán és Mezőtelegden.

Előző Jól haladnak a speciális oktatási központ kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor