Contact

Megnyílt a forgalom előtt a Nagyvárad és Biharszentandrás közötti aluljáró

Itthon > Uncategorized > Megnyílt a forgalom előtt a Nagyvárad és Biharszentandrás közötti aluljáró

December 12-én megnyitották a forgalom előtt a Nagyváradot Biharszentandással összekötő aluljárót, a Cazaban utca övezetében.

Az aluljáró építési munkálatai több hónapon keresztül zajlottak, ezen időszak alatt elterelték a forgalmat, ezekben a napokban a beruházás utolsó simításait végzik. Felszerelik a közúti jelzéseket, kihelyezik a járdaszegélyeket a kerékpárút szélén, valamint elvégzik a csapadékvíz-elvezető rendszerhez való csatlakoztatást. Ezen munkálatok elkészültével optimális körülményeket biztosítanak az átjáró használatához.

A kétsávos aluljáró öt méter magas és hét méter széles, amely 3 méter széles járdával és kerékpárúttal is rendelkezik. Az átjáró nyomvonala a gyorsforgalmi út alatt halad el, amely összeköti majd Nagyváradot az észak-erdélyi autópályával, hatékony megoldást nyújtva a térség forgalmának gördülékenyebbé tételéhez.

„Az aluljáró körüli terület Bihar megye legfontosabb közúti csomópontja lesz: ott keresztezi majd egymást az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út, valamint a nagyváradi és biharszentandrási összekötő utak. A közúti csomópontban folyó munkálatok az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út projekt részét képezik, és jövőre fognak elkezdődni.  Ez a forgalmi megoldás, az átjárók és a jobbra kanyarodó rámpák felváltják az eredeti, körforgalommal tervezett javaslatot, gördülékenyebbé teszi a forgalmat. Az aluljáró megnyitásával a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságát is nőtt, hiszen védőkorláttal választották el az aluljáróban a bicikliutat és a járdát a közúttól.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az aluljáró megvalósítása az Országos Közút-kezelő Társaság ( CNAIR) , a Nagyváradi Metropolisz Övezet Fejlesztési Egyesület, valamint a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal és a Bihar Megyei Tanács együttműködésének az eredménye.

Előző Községi utak korszerűsítésére lehet pályázni

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor