Contact

Minőségi turizmust biztosítanak Pádis térségében

Itthon > Uncategorized > Minőségi turizmust biztosítanak Pádis térségében

A Bihar Megyei Tanács idegenforgalmi szempontból is fejleszteni akarja a Bihar-hegységben lévő Pádis-Glavoi térségét, hogy az minél vonzóbb legyen a turisták számára.

A megyei képviselő-testület október 27-i rendes ülésén döntés született ezen cél elérésének érdekében. Az önkormányzati képviselők elfogadták a Bihar Megyei Tanács  javaslatát, igényeljék a Vasaskőfalvi Polgármesteri Hivataltól, hogy a Galvoi-réten lévő 67.147 négyzetméteres nagyságú terület kerüljön át a község birtokából Bihar megye közvagyonába.  

A tervek szerint összekötő utat létesítenek a 763 úttól Glavoi – rét felé. Ugyanakkor a rétre felé vezető résznél egy parkolót alakítanának ki.  Ily módon mindazok, akik be akarják járni a Galvoi-rétről induló turistaútvonalakat, vagy a környéken kívánnak éjszakázni, igénybe vehetik a parkolót. Így megszűnhet az a jelenlegi helyzet, hogy a réten állnak a parkoló járművek közvetlenül a sátrak között. A kempingezőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az autóval a rét mellett álljanak meg, hogy kipakolják a felszereléseket, majd ezt követően a parkolóba vihetik a járművet.

E mellett, a projekt alapján zuhanyzókat és ökovécéket alakítanak ki, hogy a civilizált turizmust biztosító feltételeket és szolgáltatásokat teremtsenek.

A közeljövőben a Bihar Megyei Tanács keretében működő Vissza Nem Térítendő Finanszírozású Projektek Osztálya azonosítja az ilyen tematikájú európai uniós támogatású pályázatokat. 

Előző Nyomkövetési rendszert telepítenek a katasztrófavédelmi felügyelőség gépjárműveire

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor