Contact

Nagyváradi közúti átjárók építését hagyta jóvá a közlekedési minisztérium

Itthon > Uncategorized > Nagyváradi közúti átjárók építését hagyta jóvá a közlekedési minisztérium

A Szállításügyi Minisztérium Műszaki-Gazdasági Tanácsának ülésén jóváhagyták, hogy közúti átjárókat építsenek a  Nagyváradról kivezető utak esetében.

Négy új közúti átjárót létesítenek annak érdekében, hogy zökkenőmentesebbé váljék a forgalom Nagyvárad legforgalmasabb útjain, az Arad, Kolozsvár és Szatmárnémeti felé vezető kijáratoknál. Március végéig elkészül a műszaki terv, április folyamán pedig az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) Műszaki-Gazdasági Bizottsága kiadja majd a projekt végrehajtására vonatkozó engedélyt.

„Terveink szerint április végéig kiírjuk a tendereljárást a kivitelezők kiválasztására, így augusztus végén elkezdődhetnek a munkálatok. Jövő év végére, amikor is elkészülnek az átjárók, gördülékenyebb lesz a forgalom Nagyvárad kivetzető útjain. Ilyen szempontból az Aradi úton tapasztalhatjuk majd az egyik legnagyobb kedvező változást”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

 Az első két átjáró Nagyvárad Arad felé vezető kijáratánál lesz. Az első egy olyan aluljáró lesz, amely a nagyváradi körgyűrű nyomvonalán meglévő körforgalom alatt halad majd át. A másik pedig egy felüljáró lesz, amely a térségben lévő bevásárlóközpont felé vezető jelenlegi körforgalom felett fog áthaladni.

Egy másik átjáró a jelenlegi körforgalom felett fog haladni Nagyvárad Fugyivásárhely felé vezető kijáratánál, az Ifjúsági lakónegyed övezetében. Azok, akik el szeretnék kerülni Fugyivásárhelyt, a település körgyűrűjén is közlekedhetnek, amelynek nyomvonala ugyanott fog kezdődni.

A negyedeik átjáró Nagyvárad Bihar település felé vezető kijáratánál épül meg, egy fontos közlekedési csomópontnál, a bevásárlóközpont övezete mellett elhaladó gyorsforgalmi út kereszteződésénél. Ugyanott lesz az első leágazása a Nagyvárad és a leendő erdélyi autópálya közötti összekötő útnak.

A négy felüljáró  hossza 400 és 570 méter közötti lesz,  valamint 7,6 és 9,4 millió euró közötti lesz az értékük egyenként.  A projektek finanszírozását európai uniós alapokból biztosítják.

A beruházások megvalósítása érdekében együttműködési megállapodásokat kötöttek a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR).

Előző Ismét lesz helyi termelői vásár

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor