Contact

Nagyváradon tartotta közgyűlését a Romániai Megyék Főjegyzőinek Országos Egyesülete

Itthon > Uncategorized > Nagyváradon tartotta közgyűlését a Romániai Megyék Főjegyzőinek Országos Egyesülete

Október 12-15. között Nagyváradon került sor a Romániai Megyék Főjegyzői Országos Egyesületének idei közgyűlésére. Ezen többek mellett szó volt a közigazgatás munka javítására vonatkozó elképzelésekről.

A munkamegbeszélések napirendjén a következő témakörök szerepeltek:

  • a helyi közigazgatásra vonatkozó jogszabályok alkalmazásának nehézségei;
  • a közigazgatásra vonatkozó jogszabályok javítása a Közigazgatási Kódexre vonatkozó 57/2019. számú sürgősségi kormányrendelet módosításával és kiegészítésével kapcsolatos javaslatok előterjesztése által;
  • a munkaköri leírás tartalmának meghatározása összhangban a törvényes előírásokkal; a közigazgatási szabályozások elfogadására vonatkozó eljárás;
  • a közigazgatási konzorciumokra vonatkozó törvénytervezet.

A nyitóünnepségen felszólalt Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Cosmin Radu Vlaicu, a Romániai Megyék Főjegyzői Országos Egyesületének elnöke, Carmen Soltănel, Bihar megye főjegyzője és  Felix Cozma, a Romániai Közalkalmazottak Ügynökségének elnöke.

„Nagyon lényegesnek tartom az egyesület működését. Ez egy alapvető fontosságú szakmai szervezet, amely lehetőséget biztosít a tapasztalatcserére az egyes megyék által alkalmazott eljárásokról, valamint a jó gyakorlatok átvételéről és a közös álláspontok kialakításáról bizonyos kérdések kapcsán. Hozzáértő jogászok nélkül nem lehet semmi fontos dolgot megvalósítani, ezért is nagyon lényeges az Önök tevékenysége ”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Előző <strong>Elkezdődött a Nagyszalonta- Tenke közötti út felújítása</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor