Contact

Öt pályamunkát nyújtottak be a kulturális központ létesítésére

Itthon > Uncategorized > Öt pályamunkát nyújtottak be a kulturális központ létesítésére

Öt műépítészi és tervezéssel foglalkozó cég nyújtott be pályázatot a nagyváradi Multifunkcionális Kulturális Központ építésére.

A résztvevőket kóddal azonosítják, így a pályamunkák értékelését végző zsűri nem tudja, hogy melyek a versenyre jelentkező cégek. Összesen   11 cég jelezte előzetesen részvételi szándékát a pályázaton, de ezek közül öt nyújtott be projektet.

A zsűri a következő szempontok alapján választja ki a nyertes pályamunkákat: (1) kreativitás, eredetiség és építészeti/urbanisztikai/funkcionális/tájrendezési minőség– legtöbb 55 pont, (2) életképesség, racionalitás és fenntarthatóság– maximum 30 pont, (3) a tervpályázatban szereplő feladatok megvalósítása– legtöbb 10 pont, valamint (4) az ötletek bemutatásának érthetősége és minősége– legtöbb 5 pont.

„Tekintettel arra, hogy a Multifunkcionális Kulturális Központ egy nagyszabású, mintegy 15 millió eurós értékű beruházás, reméljük, hogy a benyújtott pályamunkák megfelelnek az általunk megfogalmazott igényeknek és követelményeknek. Ki szeretnénk jelölni a tervező céget, hogy mihamarabb elkezdhessük a munkálatokat. Ez a beruházás eleget tesz majd Bihar megye és Nagyvárad kulturális igényeinek, így más jellegű események megtartására is alkalmas lesz”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az eljárás ütemterve szerint december 6-án és 7-én kerül sor a projektek elbírálására, majd december 8-án jelentik be a tervpályázat nyertesét.

A következő díjakat osztják ki: I. díj – a tervezésre vonatkozó szerződés értéke, a nyertes projekt általános becsült értékének legfeljebb 3 százaléka, II. díj – 40.000 lej, III. díj – 25.000 lej, a IV. és V. helyezést dicséretben részesülnek. A pályázatot benyújtó cégek mindegyike részvételi oklevelet kap.

      Az épületben lesz egy legalább 1000 személy befogadására alkalmas nagyterem, valamint két 300-400 férőhelyes terem is, amely egy vagy két épületrészből is állhat, a pályamunkák függvényében. A projekt becsült értéke 15 millió euró, amelyre stratégiai projektként szeretnék finanszírozást kérni az Európai Unió következő költségvetési ciklusában.

A versennyel kapcsolatos információk megtalálhatók a Bihar Megyei Tanács honlapján, a https://www.cjbihor.ro/centrucultural/ címen.

Előző Lezárnak néhány megyei útszakaszt a téli időszakban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor