Contact

Románia miniszterelnöke is részt vett  a Nokian Tyres cég alapkőletételénél

Itthon > Uncategorized > Románia miniszterelnöke is részt vett  a Nokian Tyres cég alapkőletételénél

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke május 11-én részt vett a  finn Nokian Tyres nagyváradi gumiabroncsgyártó üzemének alapkőletételén.  A finn vállalatnak ez lesz az első karbonsemleges üzeme a világon.

Az egykori CET II hőerőmű helyén épülő gyár alapkőletételén jelen volt Nicolae Ciucă, Románia miniszterelnöke, Marjut Akola, Finnország romániai nagykövete, Jukka Moisio, a Nokian Tyres cég ügyvezető vezérigazgatója, valamint Florin Birta, Nagyvárad polgármestere.

Az eseményen részt vett még Sebastian Burduja, a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter, Dumitru Țiplea, Bihar megye kormánybiztosa, Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, valamint a Nolian Tyres cég és a hatóságok képviselői.  

 „A beruházás kivitelezésére több mint negyven helyszínt szemeltek ki negyven országban. Amikor egy ilyen versenyről van szó, felmerül annak a kérdése, milyen esélye van annak, hogy az általunk javasolt helyszínt válasszák ki a projekt megvalósítására. A helyhatóságok biztosították a lehetőségét annak, hogy ez a beruházás itt valósulhasson meg, a kormány pedig garanciát vállalt a projekt támogatására. Ez egy olyan beruházás, amely előnyös, a projektben érintett valamennyi fél számára”, jelentette ki Nicolae Ciucă, Románia miniszterelnöke.

A Nokian Tyres cég ügyvezető vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a nagyváradi beruházás stratégiai jelentőségű a vállalat számára, amelyet olyan tényezők figyelembevételével hoztak, mint a fenntarthatóság és a hosszú távú versenyképesség.

A Nokian Tyres cég nagyváradi beruházásának értéke 650 millió euró és mintegy 500 új munkahely jön létre. Az üzemben gyártandó első gumiabroncsok 2024-ben kerülhetnek a piacra.

„Nagyon fontos a Nokian cég váradi beruházása, ugyanis ezáltal megerősíti Nagyváradot és Bihar megyét, mint versenyképes regionális ipari központot, mert új technológiák alkalmazására kerül sor, ugyanakkor a szakmaiság, az elszántság és az igényesség is hozzájárulnak a fejlődéshez. Ez az utóbbi évek legnagyobb beruházása Nagyváradon és Bihar megyében.

Mi, mint a helyhatóságok képviselői, tisztelünk minden befektetőt, ugyanis ezekkel a befektetésekkel és a tevékenységükkel munkalehetőséget biztosítanak a lakosságnak, a cég adókat fizet be, valamint lehetőséget nyújtanak arra, hogy jó közszolgáltatásokat biztosítsunk”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A beszédek befejeztével a Nokian Tyres cég képviselői és a hivatalosságok szimbolikusan megkezdték a munkálatokat, azzal, hogy ásót fogtak a kezükbe, hogy betemessék az alapkő köré ásott gödröt.   

Előző Négysávosra  szélesítik a Nagyürögd és Bihar felől Nagyváradra vezető útszakaszokat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor