Contact

Sport- és turisztikai központ épül Feketeerdőn

Itthon > Uncategorized > Sport- és turisztikai központ épül Feketeerdőn

Már elkészült a feketeerdői sport –és turisztikai központ kivitelezési munkálatainak mintegy 55 százaléka. A beruházást a Bihar Megyei Tanács valósítja meg, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) közreműködésével.

Az Élesd város közigazgatási területén létesítendő központot nemcsak profi sportolók használhatják majd, hanem bárki, közösségi, kulturális és szórakoztató jellegű tevékenységek céljából. 

A tervek szerint épül egy háromszintes- földszinttel, első emelettel és tetőtérrel rendelkező- turisztikai panzió, amely 42 személy elszállásolására lesz alkalmas, húsz szobával, konyhával, étkezővel, nappalival, irodával. A földszinten mozgásszervi betegek számára kialakított szoba lesz, a hozzá tartozó vizesblokkal együtt.

Ugyanakkor építenek egy 20×40 méteres multifunkcionális sportpályát és egy 90×60 méteres műfüves futballpályát is. Zöldövezeteket alakítanak ki és parkolóhelyeket is.

A beruházás elsődleges célja, hogy ösztönözze a lakosság aktív részvételét a sporttevékenységekben, függetlenül az életkortól, az egészség megőrzése és javítása érdekében.

A munkálatokhoz 2020 májusában fogtak hozzá, a kivitelező a Da Vinci Construct & Proiect Kft. A beruházást 48 hónap alatt kell elkészüljön.  A munkálatok összértéke 6.750.893,87 lej áfával együtt.

A projektet a Bihar Megyei Tanács finanszírozza, az élesdi önkormányzattal együttműködve, amely a munkálatok befejezését követően irányítani fogja a központ tevékenységét.  

A természet szépsége és a kiváló levegőminőség alkalmassá teszi a helyszínt, hogy betöltse funkcióját, amely ideális központtá teszi különféle edzőtáborok, vagy esetleges sportbajnokságok (futball, kosárlabda, kézilabda, tenisz, stb.) megrendezésére. 

Előző Tendert írtak ki a Nagyváradról Nagyürögd és Bihar felé vezető utak négysávosra való szélesítéséről

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor