Contact

Szállodaépítésre adtak koncesszióba egy telket

Itthon > Uncategorized > Szállodaépítésre adtak koncesszióba egy telket

A Bihar Megyei Tanács szeptember 22-i rendes havi gyűlésén a képviselő-testület tagjai elfogadták egy nagyváradi telek koncesszióba adását, hogy szálloda épülhessen azon a területen. 

A 3.981 négyzetméteres telek a Bihar Megyei Tanács tulajdonában van. A helyszín egy központi övezetben található, a Körösvidéki Múzeum  és a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ szomszédságában. Ez utóbbiban kulturális és szabadidős tevékenységeket fognak szervezni. 

„Ebben az övezetben egy hétemeletes épületet létesíthető, amelynek magassága nem haladhatja meg a Körösvidéki Múzeum székhelyéét.  Úgy véljük, hogy ez a helyszín megfelelő, ugyanis öt percnyi sétára van Nagyvárad központja, a múzeum, a leendő kulturális központ és a megépítendő stadion szomszédságában található. Reményeink szerint a turisták számának növekedése miatt lesznek érdeklődők a beruházás iránt”, fejtette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A beruházási terv szerint épületeket fognak létesíteni –amelyek az összterület legtöbb 85 százalékát foglalhatják el- valamint parkolóhelyeket és zöldövezetet alakítanak ki. Meghatároztak, hogy a hotel három csillagos legyen és legalább 120 szobával kell rendelkeznie.

A tenderen való részvétel minimális feltételei a cégek számára: (1) a beruházandó összeg legalább 1.500 euró/négyzetméter legyen, (2) a koncessziós díj legalább 29.460 euró/év (7,4 euró/négyzetméter/év) legyen, valamint (3) a telek legfeljebb 85 százalékát foglalhatják el fedett épületek és betonplatformok.

A Bihar Megyei Tanács javaslata szerint az építési engedély megszerzésétől számított legtöbb két éven belül kell befejezni a beruházás kivitelezését.

Előző Európai uniós finanszírozással létesítenek ipari parkokat a megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor