Contact

Tendert írtak ki a metropolisz-körgyűrű tervezésére és kivitelezésére

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki a metropolisz-körgyűrű tervezésére és kivitelezésére

Szeptember 15-én jelent meg az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben a leendő metropolisz-körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálataira vonatkozó pályázati eljárás.

A projekt becsült értéke 196.753.661, 05 lej és 216.429.027,16 lej között van, amely nem tartalmazza az áfát. A szerződés időtartama 24 hónap, ebből hat hónap a műszaki terv elkészítésére vonatkozik, 18 hónap pedig a kivitelezési munkálatokra. Az árajánlatok benyújtásának határideje 2022. október 25-e.

A leendő metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz. Az új utat kétsávosra tervezik, menetirányonként egy-egy sávval. A kivitelezési munkálatok két ütemben fognak zajlani. Az első szakasz  hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata  felőli részig. A második útszakasz ettől a völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke közölte: ”Becsléseink szerint 3-4 hónap alatt elbíráljuk az ajánlatokat és kijelölhetjük a tender nyertesét. Ha nem lesznek fellebbezések, akkor jövő év őszig elkészülnek a beruházás műszaki tervei és megkezdődhet a kivitelezés is. A munkálatok időtartama 18 hónap. 2024 végén már közlekedni lehet az új úton. A leendő metropolisz-körgyűrű csatlakozást biztosít a Nagyváradot Kolozsvárral, Dévával és Araddal összekötő országutakkal.

A „Nagyváradi Metropolisz-körgyűrű –1. szakasz: 0+000 – 9+055 kilométer között és a  2. szakasz: 9+055 – 17+017 kilométer között” elnevezésű beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből. A beruházás összértékének 80 százalékát a kormány finanszírozza, 20 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása.

Mint ismeretes a projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző <strong>Új történelmi és művészeti részleg nyílt a Körösvidéki Múzeumban</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor