Contact

Több mint 60 szemétgyűjtési akciót szerveztek, a Június, a köztisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű kampány első két hetében

Itthon > Uncategorized > Több mint 60 szemétgyűjtési akciót szerveztek, a Június, a köztisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű kampány első két hetében

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke június 16-án sajtótájékoztatón számolt be, a Június, a köztisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű kampány fejleményeiről, valamint az ennek keretében szervezendő két versenyről, a Bihar Megye Takarítási Bajnokságáról és az Öko-kihívásról.

A Bihar Megye Takarítási Bajnokságának keretében eddig 66 hulladékgyűjtési akciót szerveztek a polgármesteri hivatalok, a megye több településén, amelyen részt vettek az iskolák, a civil szervezetek, az egyházközségek, a cégek és a helyi lakosok is. Az eseménynaptár folyamatosan frissül,  a helyhatóságok által bejelentett új akciókkal, a hónap végéig további 47 tevékenységet terveznek. A versenyben való részvétel egyik feltétele, legalább egy takarítási akció megszervezése a kampány időszaka alatt.

A cégek is bekapcsolódtak az Ecolect Csoport Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület (ADI)  és a Bihar Megyei Tanács által  szervezett köztisztasági kampányba, mind anyagilag támogatva azt, mind pedig azzal, hogy önkéntes alapon részt vesznek az akciókba. A cégek* eddig 215.000 lejjel támogatták a Bihar Megyei Takarítási Bajnokság elnevezésű  versenyt, amelynek keretében a hat megyei hulladékgyűjtési övezetben található polgármesteri hivatalok küzdenek az első díjért, azaz a régiónkénti 100 ezer lejes nyereményért.

„Ennek a projektnek az a célja, hogy növeljük a szelektíven összegyűjtött hulladékok mennyiségét, tisztábbá tegyük a megyét, és hozzájáruljunk a mentalitás megváltoztatásához, amely elősegíti azt, hogy másként álljunk hozzá a környezetünk védelméhez. Meggyőződésem, hogy a kampány hátralévő két hetében  egyre több hulladékgyűjtési akcióra kerül sor. Ez az általános mozgósítás nem jött volna létre, ha nem részesülnénk partnereink támogatásában, megértésében és segítségében. Köszönetet mondunk mindenkinek, akik megértették, mennyire fontos az, hogy egy tisztább megyénk legyen, nemcsak most, hanem a jövőben is, mert ezt a projektet folytatni fogjuk. Köszönettel tartozzunk a köztisztasági szolgáltatóknak, hogy kesztyűket és zsákokat biztosítottak az akciókhoz és elszállították az összegyűjtött hulladékokat. Nyilvánvaló, hogy ebben az időszakban jelentősen megnőtt az összegyűjtött hulladékok mennyisége. Egyes szolgáltatók eddig a szokásos hulladékmennyiség dupláját gyűjtötték össze egy átlagos hónap hasonló időszakához képest”, nyilatkozta a sajtótájékoztatón Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és az ADI Ecolect elnöke.

Az Öko-kihívás  elnevezésű versenyen 0-VII. osztályos gyerekek vehetnek részt a megyéből, és június 25-ig meghosszabbították azt a határidőt, ameddig beküldhetik a rajzaikat és festményeiket, ugyanis a tanév is tovább tart a tervezetthez viszonyítva. A tanárok és az iskolaigazgatók június 30-ig küldhetik el a résztvevő tanulók listáját. Sorshúzással 12 nyereményt osztanak ki ( 2-2 tanulót mindegyik hulladékgyűjtő régióból). A nyereményeket a nagyváradi DECATHLON cég ajánlotta fel. A nyertesek 1000 lej értékű nyereményutalványt kapnak, amelyből bármit lehet vásárolni a DECATHLON üzletéből.

„A vas ára jelentősen megnőtt, ez gondot jelent a kerékpárgyártók számára, ezért újragondoltuk az 1000 lejes értékű nyereményutalványok felhasználását , amelyet a 12 nyertes gyermeknek adunk. A DECATHLON vállalta a verseny támogatását, és közösen eldöntöttük , hogy a gyermekek nemcsak kerékpárvásárlásra használhatják fel az utalványt, hanem ennek értékében bármit választhatnak a cég árukínálatából. Úgy véljük, hogy ez a kezdeményezés hozzájárul a projekt jobbá tételéhez”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és az ADI Ecolect elnöke.

*Eddig a következő cégek támogatták Bihar Megye Takarítási Bajnokságát:: CESAL Rt., DVI GRUP REAL ESTATE Kft., MEGA GLOBAL INVEST Kft., SELINA PLAZA CONSTRUCT EGYESÜLET, DESIGN ILICLADOR CONSTRUCT Kft., REMINA INTERNATIONAL Kft., BASARI Kft., ISC CRISTAN EXCAV Kft., FIROPRESTSERV CONSTRUCT Kft., INFRASTRUCTURA NACON, REDANHO Kft., REINERT KUNSTSTOFFTECHNIK Kft., DELONA Kft., REVA TEHNIC CONSTRUCT Kft., DRUMURI ORASENESTI Kft., VERNICOLOR Rt., DUMEXIM Kft., BENE INTERNATIONAL Kft., BENCOMP Kft., SAFE WASTE Kft.

Actiune Aușeu 2
Előző Nagyvárad Art&Sound: szabadtéri színházi előadások, zenés és táncos programok

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor