Contact

Több mint 70  százalékban  elkészültek a váradszentmártoni körgyűrű kivitelezésével

Itthon > Uncategorized > Több mint 70  százalékban  elkészültek a váradszentmártoni körgyűrű kivitelezésével

A váradszentmártoni körgyűrű több mint 70 százalékban megépült. Ezekben a napokban a kivitelezők a 44 előgyártott tartóoszlopot helyezik ki  annál a felüljárónál, amely a püspökfürdői vasúti sín felett halad keresztül.  Ugyanakkor épül a nagyváradi körgyűrű feletti átjáró  valamint a terelőút nyomvonalán létesítendő három híd esetében már  felszerelték a gerendákat.

A Nagyvárad és Váradszentmárton közötti összekötő út hossza 5,75 kilométer lesz. A 76. számú országúthoz és a Hájó településhez vezető bekötőutak hossza 2,27 kilométer.  A körgyűrűt kétsávosra tervezték, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles lesz. A terelőút mentén kerékpárutat alakítanak ki, amelynek szélessége 3 méter. A tervek szerint három hidat, két felüljárót, tizenegy gyalogos hidat, öt körforgalmat, és egy kerékpáros aluljárót is építeni fognak.

A váradszentmártoni körgyűrű munkálatait a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP Kft., és a VAHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium végzi.

A beruházás összértéke177.238.798 lei áfával együtt. A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

A Bihar Megyei Tanács jelenleg  nyolc új elkerülő út megvalósításán dolgozik Bihar megyében, amelyek hosszúsága összesen 68 kilométer. Ezek a következőek: 

  • Élesd körgyűrűje – 5,8 km
  • Belényes körgyűrűje – 9,3 km
  • Biharszentandrás körgyűrűje – 5 km
  • Nagyürögd körgyűrűje – 8,4 km
  • Váradszentmárton körgyűrűje – 8 km
  • Fugyivásárhely körgyűrűje – 5,8 km
  • Bihar község körgyűrűje – 8,7 km
  • Nagyvárad metropolisz körgyűrűje, amelynek hossza 17 km.
Előző Gerendákat helyeztek el a belényesi körgyűrű völgyhídján

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor