Contact

Új hegyi turistautat hagyott jóvá a turisztikai minisztérium Bihar megyében

Itthon > Uncategorized > Új hegyi turistautat hagyott jóvá a turisztikai minisztérium Bihar megyében

A Vállalkozásügyi és Turisztikai Minisztérium hitelesítette a Bihar megyei Biharkaba községében lévő Dâlbii – völgyi hegyi útvonalat. A térségben ez az első ilyen jellegű turistaút.

A sárga ponttal megjelölt útvonal hossza 3,5 kilométer, és másfél óra alatt bejárható. Az alacsony nehézségi fokúnak számító túraút az év minden időszakában járható, és nem igényel speciális felszerelést.

A hegyi útvonal kialakítását a biharkabai polgármesteri hivatal kezdeményezte, a Bihar Megyei Tanács alárendeltségében működő Salvamont Salvaspeo Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat, valamint a Fenntartható Fejlődés és Védett Területek Bihar Megyei Központjának (C.A.P.D.D.) közreműködésével. A biharkabai polgármesteri hivatal vállalta az útvonal kezelését és karbantartását, a Bihar Megyei Salvamont Salvaspeo felügyelete és irányítása mellett.

Ugyanakkor a közeljövőben Biharkaba térségében a már jóváhagyott hegyi útvonal közelében egy via ferrata útvonalat is kialakítanak, a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Bihar Megyei  Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (AMD) segítségével.

Bihar megyében 54 hegyi útvonal található mintegy 800 kilométer hosszan.  Ezek egy része a szomszédos megyék területén is folytatódik.

Előző Kiírták a tendert a belényesi körgyűrű építésének műszaki ellenőrzésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor