Contact

Új híd épült Nyimesden

Itthon > Uncategorized > Új híd épült Nyimesden

A Tisztásfalva községhez tartozó Nyimesden befejeződtek az új híd építési munkálatai, amelyek 2022. augusztus második felében kezdődtek. Az átkelő a 764H jelzésű megyei úton található.  Az új híd 12 méter hosszú,  és átíveli a Kisbelényes -völgyet.

 A régi, 8 méter hosszúságú átkelőt 1970-ben építették meg, és már nem felelt meg a műszaki követelményeknek, ugyanis öt fémgerendával készült fapadlóval rendelkezik.

„A Kisbelényes- völgyön történő átkelés eddig egy fapadlós hídon történt, ami nem felelt meg a biztonságos közlekedés feltételeinek.  A beruházást a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből finanszíroztuk, az intézmény átszervezéséből származó megtakarításokból.  Ezekből a megtakarításokból több beruházást is sikerült megvalósítani az elmúlt három évben: megépült a híd Csarnóházán, aszfaltréteg került a Feketekápolna-Sólyom és a Mezőbikács-Jánosd közötti útszakaszokra. Szintén ezen megtakarításokból fedeztük további köztisztasági projektek végrehajtását Bihar megyében”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az új híd EUROCODE T-típusú feszített vasbeton gerendákból készül. A beruházás hozzájárul a 764H számú megyei út árvízvédelmi, közlekedésbiztonsági és a korszerű közúti infrastruktúra biztosításához.

A kivitelező az ILE VIOREL CONSTRUCT Kft. volt, a beruházás értéke  1.979.939,05 lej áfa nélkül. A szerződés értelmében a kivitelezés határideje  12 hónap volt, a beruházás azonban kevesebb mint 9 hónap alatt készült el.

Előző Tizenkilenc projektet támogat a Bihar Megyei Tanács

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor