Contact

Újraindultak a járatok a nagyváradi repülőtéren

Itthon > Uncategorized > Újraindultak a járatok a nagyváradi repülőtéren

Május 15-től újraindultak a járatok a nagyváradi repülőtéren, az első gép, amely a Tarom légitársaság Bukarest-Nagyvárad járata volt, 23.20. órakor landolt.

Május 2-15. közötti időszakban azért kellett felfüggeszteni a járatokat, mert a kifutópálya és a leendő rakományterminál közötti összekötő sávot építették.  Gyakorlatilag már elkészült több mint hatvan méter a 276 méteres összekötő pályából. A repülésbiztonsági szabályok értelmében a kifutó tengelyétől 75 méteres távolságon belüli munkálatok (52,5 méterre a pálya szélétől) esetén le kell állítani a légi forgalmat.

„Az elmúlt két hétben fokozott ütemben zajlottak a munkálatok, annak érdekében, hogy a repülőteret újra megnyithassuk az utasok előtt. Az elkövetkező időszakban folytatódik a pálya kivitelezése, ezt követően pedig megkezdődik az áruterminál építése. Köszönettel tartozom mindenkinek, akik közreműködtek abban, hogy időben befejeződjenek azok a munkálatok, amelyek miatt fel kellett függeszteni a járatokat”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A rakományterminált a CTP Románia cég építi meg egy 14,4 hektáros területen. A „CTPark Oradea Cargo Terminál” elnevezésű ipari terv szerint a három önálló épület összesen 67.776 négyzetméteren fog megépülni, és további 22.100 négyzetmétert tesz ki az összekötő pálya, valamint a repülőgépek parkolására szánt terület.

A rakományterminál egyszerre négy C típusú, az Airbus 320 vagy Boeing 737 családjába tartozó gépet fog tudni kiszolgálni.

A CTP Románia cég a következő két évben 32.078.869 eurót fog befektetni a nagyváradi repülőtéren megvalósuló projekt esetében. Az ajánlat 25, 7 millió eurót fordítanak az épületek (hangárok és raktárak) kivitelezésére, és 6,4 millió eurót a közlekedési útvonalak és a repülőgép-parkoló kialakítására.

Előző Kilencvennégy polgármesteri hivatal vesz részt „Bihar megye takarítási bajnokságában”

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor