Contact

Ünnepélyesen átadták az Öko-kihívás verseny nyerteseinek járó díjakat

Itthon > Uncategorized > Ünnepélyesen átadták az Öko-kihívás verseny nyerteseinek járó díjakat

Június 29-én tartották meg a Tisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű  idei kampány keretében szervezett Öko-kihívás verseny nyertes diákjainak díjátadó ünnepségét.

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Horea Abrudan, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelője, Teodor Suciu, a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság vezetője,  Armando Bungău, a Decathlon cég  nagyváradi igazgatója és Mela Delia, a Pro-TimeR környezetvédelemmel foglakozó egyesület elnöke adta át a diákok nyereményét, amely a Decathlon cég által felajánlott 500 lejes értékű vásárlási utalvány volt.

Az ünnepségre meghívták azt a 40 tanárt is, akik a sorsoláson 250 lejes értékű vásárlási utalványt nyertek, amelyeket a Benvenuti cég ajánlott fel.

A nagyváradi Speciális Oktatási Központ 10 ezer lejes különdíjban részsült, a versennyel kapcsolatos tevékenységben való aktív részvételért.

A nagyváradi Gyermekpalota diákjai és tanárai is felléptek az eseményen. Először Ianc Anastasia és Tomuța Sofia lépett színpadra népzenei előadással, akiket Turc Gal Anamaria tanár készített fel. Az énekeseket a következő tanárok kísérték: Miescu Adrian (hegedű), Dobrea Marius (orgona), Vălean Vlad (tangóharmonika) és Marius Marcu (szaxofon). Ilinca Maria Oprescu, Mihaela Daria Cozman és Astrid Theodora Muthu könnyűzenei számokat adtak elő, felkészítő tanáruk, Dana Maria Oprescu.

Az  Öko-kihívás elnevezésű versenyre  május 1. és június 15. között került sor, amelyen az I-XII. osztályos diákok vehettek részt Bihar megye minden településének tanintézményéből, beleértve Nagyváradot is.   

Bihar megyét hét köztisztasági szolgáltatói övezetre osztották fel. Minden övezetből 20-20 nyertest sorsoltak ki.

Ahhoz, hogy nyerjenek , a diákoknak több feltételt kellett teljesíteniük: tagjai kellett legyenek egy ÖkoKlubnak (a tanintézményekben megalakított önkéntes diákokból álló, környezetvédelemmel foglalkozó csapat),   részt kellet venniük az iskolájuk által szervezett sportversenyen  és legalább egy takarítási akcióban, valamint meg kellett győzzenek legalább három felnőttet, hogy letöltsék a „Bihor Curat” elnevezésű applikációt.

Azok a diákok, akik megnyerték az Öko-kihívás verseny keretében tartott stafétát egy ingyenes belépőt kapnak a Nagyváradi CSM kosárlabdacsapat egyik őszi mérkőzésére.

Mint ismeretes a Tisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű projektet immár harmadik alkalommal tartották meg , amelyet az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület és a Bihar Megyei Tanács szervez, együttműködve  a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, a Nagyváradi Egyetemmel, a Nagyváradi Városi Sportklubbal, a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatósággal, a Pro-TimeR Egyesülettel, a vallási felekezetekkel, a helyi cégekkel és a sajtóval.

Az előző évekhez hasonlóan a májusi kampány keretében két versenyt szerveztek: az első „Bihar megye takarítási bajnoksága”, amelyen a megye községei és városai vettek részt, valamint a második megmérettetés, az „Öko-kihívás” elnevezésű, amely a Bihar megyei diákoknak szólt és június 15-én ért véget.

Előző Jól haladnak a nagyváradi repülőtér árutermináljának munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor