Contact

Üzleti maraton Nagyváradon

Itthon > Uncategorized > Üzleti maraton Nagyváradon

Ilie Bolojan,  a Bihar Megyei Tanács elnöke június 8-án rész vett, az Újraindítjuk a gazdaságot elnevezésű üzleti maratonon.

A tanácskozás témái között szerepelt a Bihar Megyei Tanács által a beruházásokra elkülönített összeg a költségvetésből, a metropolisz övezet fejlesztése a gazdasági hatékonyság növelése érdekében és a munkaerőpiac ösztönzése miatt, az ipari parkok által biztosított kedvezmények, valamint az országos helyreállítási alapból finanszírozandó reformok és projektek.  

„A nagyváradi munkaerő 25 százaléka a metropolis övezetből származik,a megyeszékhelytől 30-40 kilométeres távolságú körzetből. Fontos, hogy ezek az emberek a lehető legjobb körülmények között jussanak el munkahelyükre és az is, hogy mások is jöjjenek a megyeszékhelyre dolgozni, ily módon csökkenthető a munkanélküliség bizonyos térségekben. A Bihar Megyei Tanács  néhány körgyűrű létesítésén dolgozik a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő települések esetében, annak érdekében, hogy minél kevesebb időt vegyen igénybe az utazás. Ugyanakkor három olyan projektet készítünk, amelyek kivitelezőse növeli a mobilitást. Ezek az Élesdet , valamint Belényest elkerülő körgyűrűk, és a Nagyvárad-Arad közötti gyorsforgalmi út. Azt szeretnénk, ha Nagyvárad és Bihar megye közúti közlekedési csomóponttá válna, megteremtve a csatlakozást Európával és Bukaresttel is. Egy másik fontos projekt számunkra nemcsak az, hogy az embereket lakhelyükről Nagyváradra vonzzuk , hanem annak támogatása, hogy munkahelyük minél közelebb kerüljön otthonukhoz, azok esetében is, akik 50-60 kilométerre élnek Nagyváradtól. Ennek érdekében azon a projekten is dolgozunk, hogy négy ipari parkot hozzunk létre Élesden, Belényesen, Vaskohszikláson és Margitta térségében, ezáltal  munkalehetőséget biztosítva a Bihar megye határában élőknek. Egy másik lényeges dolog számunkra  Bihar megye légi összeköttetésének biztosítása. Bukarest felé és külföld felé is kívánnivalót hagy maga után a légi összeköttetés. Nekünk kiemelt fontosságú, hogy Nagyváradon légi összeköttetés legyen a befektetők, a turisták és az üzleti partnerek számára”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.  

Az eseményt a Romániai Francia Ipari és Kereskedelmi Kamara(CCIFER), és a kolozsvári, temesvári Frankofón Üzleti Klubok szervezték, a kolozsvári és temesvári francia konzulátusi hálózat támogatásával.  Az Üzleti Maraton elnevezésű rendezvénysorozat június 7-én kezdődött és június 11-én ért véget, és a nagyváradi mellett Kolozsváron és Temesváron is tartottak konferenciákat.

Előző A Székelyhídi Ipari Park várja a befektetőket

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor