Contact

115 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

Itthon > Uncategorized > 115 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

Április és június között a térfigyelő kamerák segítségével 17 személyt értek tetten Bihar megyében azon, hogy az országutak mellett illegálisan dobtak ki szemetet.

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a hulladékgazdálkodásról szóló 92/2021. számú sürgősségi kormányrendelet alapján összesen 115 ezer lej értékben szabott ki pénzbírságot illegális szemétlerakásért. A legtöbb elkövető Bihar megyei illetőségű, de Szilágy, Arad és Hunyad megyei rendszámú járművek sofőrjei is megszegték a jogszabályt.

Április végén kilenc térfigyelő kamerát helyeztek el öt országút menti parkolóban, ahol a leggyakoribb a hulladékok kidobása. Ez egy zászlósprojekt, amelyet a Bihar Megyei Tanács és más partnerintézmények valósítanak meg annak érdekében, hogy fenntartsák a megye tisztaságát.

Ez a projekt a (1) Bihar Megyei Tanács, a (2) Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, az (3) Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) keretében működő Kolozsvári Regionális Útügyi és Hídigazgatóság,  az  (4) RCS&RCS cég, és a  (5) BITROOT SOLUTION cég közötti együttműködés alapján valósul meg, amelyet március végén kötöttek meg.

Az együttműködési megállapodás szerint a Bitroot Solution cég kamerákat biztosít ingyenes használatra, öt Bihar megyén áthaladó országúti parkoló megfigyeléséhez, az RCS&RDS cég pedig az internetkapcsolatot teremti meg.

A Kolozsvári Regionális Útügyi és Hídigazgatóságnak az a feladata, hogy nevezze meg azokat a parkolókat, ahol gyakran fordul elő, hogy illegálisan dobnak ki szemetet. A rendőrség haszonbérbe veszi a térfigyelő kamerákat, folyamatosan figyeli azokat, és az Országos Környezetvédelmi Őrség Bihar megyei felügyelőségével közösen járőrözést szervez a szükséges intézkedések alkalmazására. 

A Bihar Megyei Tanács folyamatosan figyeli a kamerákat és továbbítja a szükséges információkat az illetékes hatóságoknak. Ugyanakkor együttműködik a partnerintézményekkel és a megyében működő polgármesteri hivatalokkal a megállapodás alkalmazásának érdekében.

Mint ismeretes térfigyelő kamerákkal ellenőrzik a megyei utak szélén lévő parkolókat és a Sebes-Körös szurdokvölgyét is, az illegális szemetelés megakadályozása érdekében. 

Előző Jól haladnak a munkálatokkal  a román-magyar kulturális központ székhelyénél

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor