Contact

Térítésmentes támogatásra lehet pályázni

Itthon > Uncategorized > Térítésmentes támogatásra lehet pályázni

A Bihar Megyei Tanács ezen a héten elfogadta a vissza nem térítendő támogatások odaítélésére vonatkozó szabályzatot. Az érdekelt magán- és jogi személyek júliustól kezdődően, minden hónap 20-ig finanszírozási kérelmet nyújthatnak be, profitmentes, közérdekű projektek kivitelezésére. A támogatást a 2021-es költségvetésben rendelkezésre álló összeg függvényében tudják biztosítani.

                 A benyújtott projektek értékelését a Bihar Megyei Tanács keretében létrehozott bizottság fogja elvégezni, amelynek összetétele a következő: Mariana Vanț , a Pénzügyi-számviteli Iroda vezetője, Mihaela Roșan, a Jogi Osztály jogtanácsosa és Oana Nicula, az Európai alapok osztályának tanácsosa. A pontszámot, a szabályzatban jóváhagyott pályázati értékelő táblázat alapján határozzák meg.

                 „A szabályzat elfogadásáig, a korábbi években a támogatások odaítélése a Bihar megyei Szociális- Közösségi Igazgatóságon, valamint a Bihar megyei  Fejlesztési és Projektmegvalósítási Igazgatóságon keresztül zajlott. A költségek csökkentése és a munka hatékonyságának növelése miatt ez a két igazgatóság megszűnt. Azt szeretnénk, ha a vissza nem térítendő támogatásokat közvetlenül a Bihar Megyei Tanács nyújtaná, hogy teljesen átlátható legyen a pénz megítélésnek eljárása. Kizárólag azokat a projekteket szeretnénk támogatni, amelyek hatással vannak a megye fejlődésére, valamint azokat a terveket, melyek a benyújtott pályázat szerint valósulnak meg. Régebben olyan projekteket is finanszíroztak, amelyeknek gyakorlatilag nem volt hatásuk a közösségre, és semmilyen többletértéket nem hoztak létre a társadalom számára. Ezt a jövőben el akarjuk kerülni”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A Bihar Megyei Tanács által finanszírozható területek a következőek: kultúra (könyvek, monográfiák, szórólapok, brosúrák, CD-k, e-könyvek kiadása, kulturális és oktatási tevékenységek stb.), sport, ifjúság, környezetvédelem, szociális-társadalmi és a korrupció lehetőségének csökkentése.

A szabályzat jelenleg a Bihar Megyei Tanács honlapján, https://www.cjbihor.ro/ tanulmányozható, a Közérdekű információk -Határozattervezetek rovatnál.

Előző Aláírták a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi útra vonatkozó szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor