Contact

Aláírták a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi útra vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi útra vonatkozó szerződést

Július 1-én aláírták a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi út hatástanulmányának aktualizálásáról és műszaki tervének elkészítéséről szóló szerződést.

                 A dokumentumot Nagyváradon látta el kézjegyével Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke, Călin Bibarț, Arad polgármestere, Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Florin Birta, Nagyvárad polgármestere, valamint Bogdan Păunescu, a Consitrans cég képviselője.   A szerződés értéke 39.852.874,70 lej áfa nélkül.

Ebből az alkalomból került sor az első munkamegbeszélésre a felek között. A két-két tanácselnök és polgármester a tervező cég képviselőivel megbeszélték a következő lépéseket. Júliusban  összegyűjtik a szükséges adatokat annak érdekében, hogy a tervezők elkezdhessék a végső nyomvonal kijelölését, figyelembe véve a terület sajátosságait valamennyi területi-közigazgatási egység esetében, amelyiken áthalad majd az út.

„A szerződés aláírása után a CONSITRANS létrehozza a kivitelezési jótállást, ezen lépés után a következő hét folyamán gyakorlatilag elkezdjük a munkát. Az a célunk, hogy a teljes dokumentáció hamarabb készüljön el, mint az a szerződésben szerepel, így a munkálatokhoz is hozzá lehet kezdeni a 2023 végéig, amikor is befejeződik a finanszírozási időszak. A tervezési munkák első szakaszában feltérképezzük az úttal kapcsolatos összes problémát, hogy véglegesítsük a nyomvonalat, figyelembe véve  azon települések urbanisztikai terveit, amelyeken áthalad a gyorsforgalmi út, valamint keresztezi a közüzemi szolgáltatók hálózatait, Transelectrica, Transgaz, a víz-és csatorna hálózatokat. Ugyancsak szem előtt kell tartani  az érintett térségekben lévő polgármesteri hivatalok fejlesztési terveit és a hidrotechnikai munkálatokat. A nyomvonal kijelölése után elkezdődhetnek a szükséges topográfiai munkálatok és földtani felmérések, annak érdekében, hogy jövőre átvehessük a hatástanulmányt és a műszaki tervet, valamint  megkaphassuk az engedélyeket a hatóságoktól. Megköszönöm minden partnerünknek, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalnak, az Arad Megyei Tanácsnak, az Aradi Polgármesteri Hivatalnak, valamint minden kollegának, akik a közbeszerzési eljáráson dolgoztak és részt vettek a projektben”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

„A Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi út fontos összeköttetést biztosít az A1-es autópályával a nagyváradiak számára.  Ezek a nagy infrastrukturális projektek azért szükségesek, hogy városunk tovább fejlődhessen, és hogy jó összeköttetést biztosítsunk Európával”, közölte Florin Birta, Nagyvárad polgármestere.

A szerződés előírásai szerint a CONSITRANS Kft.-nek 20 hónap áll a rendelkezésére a beruházás hatástanulmányának aktualizálására, kiegészítésére, felülvizsgálatára, a munkálatok kivitelezésének engedélyezéséről szóló terv kidolgozására, a műszaki terv elkészítésére, a tervező műszaki segítségének biztosítására (SF+P.A.C.+P.O.E.+P.T.E.), ennek az időszaknak az első tíz hónapjában az aktualizált hatástanulmányt kell kidolgozni és leadni.

A projekt alapján a gyorsforgalmi út áthalad Bihar és Arad megyén is, és a teljes hossza körülbelül 134,5 kilométer lesz. Az út 14,6 kilométeres távon menetirányonként háromsávos autópálya jellegű lesz, 43,5 kilométeren menetirányonként kétsávos autópálya profilú útszakasz, 76,4 kilométeren pedig menetirányonként kétsávos gyorsforgalmi út lesz. A hatástanulmány frissítése miatt még változhat az útvonal hossza.

DSC_4920
Előző Elfogadták az Erdélyi-szigethegység fejlesztésére vonatkozó együttműködési megállapodást

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor