Contact

A Bihar Megyei Tanács együttműködő partnerként vesz részt a Let`s do it, Románia! kampányban

Itthon > Uncategorized > A Bihar Megyei Tanács együttműködő partnerként vesz részt a Let`s do it, Románia! kampányban

A Bihar Megyei Tanács és az Ecolect Csoport Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület (ADI)  támogatja a Bihar megyei hulladékgyűjtési kampányt, amelyet a Let`s do it, Románia önkéntes mozgalom szervez. Ezt a szeptember 15-i sajtótájékoztatón jelentette be Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, az Ecolect Csoport elnöke.

„Hangsúlyoztam, hogy a Takarítás hónapja elnevezésű akció nem egy egyszeri projekt volt, mindenkinek érdeke a tiszta, rendezett környezet, de ennek a megvalósításához hosszú út vezet. Tárgyalásokat folytattunk a köztisztasági szolgáltatókkal, hogy ingyen szállítsák el az összegyűjtendő szemetet, és ahol az önkéntes mozgalom nem tud szemetes zacskókat és kesztyűket adni, ott az Ecolect és a szolgáltatók biztosítják ezeket a felszereléseket. Javasoljuk, hogy szombaton 10 órakor találkozzunk a Nagy-Bihar csúcson, hogy elkezdjük a takarítási akciót. Ugyanakkor az Ecolect Csoport és a Bihar Megyei Tanács képviselői is részt vesznek a takarítási akciókban. Ma találkoztam a Bihar megyei polgármesterekkel, és arra kértem és ösztönöztem őket, hogy csatlakozzanak ehhez a projekthez. Gratulálok Let`s do it România mozgalom tagjainak, hogy Bihar megyében immár 12. alkalommal vannak jelen. Köszönettel tartozom a megye polgármestereinek, és minden intézménynek és szervezetnek, amelyek csatlakoztak ehhez az akcióhoz”, nyilatkozta a sajtótájékoztatón Mircea Mălan.

A Bihar Megyei Tanács dísztermében tartott sajtótájékoztatón részt vettek a megyei  Let`s do it, Románia mozgalom képviselői, valamint az akcióban részt vevő intézmények és egyesületek reprezentánsai, úgy mint: a Bihar megyei Tanfelügyelőség, a Nagyváradi Büntetés-végrehajtási Intézet, a Bihar megyei Csendőrség, a megyei Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség, a Bihar megyei Környezetvédelmi Őrség, az Aquia Egyesület, a nagyváradi ARDT Egyesület, valamint más partnerek.    

A Let`s do it, Románia mozgalom által szervezendő eseményt szeptember 18-án tartják meg, ezen a napon az önkéntesek országszerte részt vesznek a takarítási akciókban. Szintén szeptember 18-án a Let’s Do It, World közösség 175 országban vesz részt egy közös ügyben: a hulladékmentes világ érdekében.

Előző A népzenei előadásokra vonatkozó szolgáltatás kiszervezéséről

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor