Contact

A népzenei előadásokra vonatkozó szolgáltatás kiszervezéséről

Itthon > Uncategorized > A népzenei előadásokra vonatkozó szolgáltatás kiszervezéséről

Népzenei események kiszervezésére vonatkozó szolgáltatás létrehozását tervezi a Bihar Megyei Tanács, amely a Bihar Megyei Kulturális Központon keresztül valósulna meg. Ilie Bolojan,  a Bihar Megyei Tanács elnöke a szeptember 14-i sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Kulturális Központ a közeljövőben tenderpályázatot ír ki erre vonatkozólag.  

A Crișana Népi Együttes megszűnése után, két egymást követő tanácsülésen is megpróbáltuk megalakítani az új együttest. Mivel ez az eljárás kétharmados szavazati többséget igényel, ami nem valósult meg, valamint szükség van népzenei szolgáltatások biztosítására Bihar megyében, ezért azt a döntést hoztuk, hogy kiszervezzük ezt a szolgáltatást. A Crișana Népi Együttes béralapját használtuk, 30 százalékos korrekciót alkalmaztunk, ez azt jelenti, hogy a leszerződő szolgáltatás ellenértékének felső határa 20 ezer euró lesz havonta. A Crișana Népi Együttes tavalyi költségvetésében a bérekre 2,82 millió lejt fordítottak, az idén pedig a létszámcsökkentés miatt 1,69 millió lej lesz ez az összeg”, nyilatkozta a sajtótájékoztatón Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A kulturális szolgáltatások kiszervezésével kapcsolatos határozattervezet, amelyet a Bihar Megyei Tanács szeptember 16-i rendes ülésén vitatnak meg, két alapfeltételt tartalmaz, éspedig a szolgáltatások maximális pénzügyi keretét és az előadások gyakoriságát. Hetente legalább két eseményt kell szervezni, és a pályázati kiírásban egyéb előírásokat is belefoglalnak.

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke hozzáfűzte, ha elfogadják a javaslatot, akkor a Bihar Megyei Kulturális Központ szeptember végéig véglegesíti a pályázati kiírást, ezt követően pedig megkezdődhet a tendereljárás.

Előző Új fejlesztési lehetőségek a nagyváradi repülőtéren

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor