Contact

A helyi, hagyományos termékek ízeit lehet megkóstolni

Itthon > Uncategorized > A helyi, hagyományos termékek ízeit lehet megkóstolni

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD) több eseményre hívja meg a Bihar megyei lakosokat, amelyeken helyi, hagyományos ételeket, termékeket árusítanak food truck” típusú járművekből.

A Bihar megyei ADD négy mozgó ételárusító járművet vásárolt európai uniós alapokból.  A Bihar megyei italok elnevezésű lakóautószerű utcai árusításra alkalmas haszongépjármű esetében alkoholos és alkoholmentes italokat lehet majd vásárolni a helyi termelőktől, a Bihar megyei tészták elnevezésű járműben különféle süteményeket és helyben készített péktermékeket lehet beszerezni. A hagyományos Bihar megyei termékeket árusító járműben a helyi kistermelőktől származó félkész, feldolgozott, csomagolt, vagy be nem csomagolt élelmiszereket kínálnak.

A rendezvényekre október 17 és november 6-a között kerül sor, 8.30-18.30 óra között Bihar megye öt városában.  Vaskohszikláson október 17-én, Belényesben október 19-én, Élesden október 26-án, Margittán november 3-án, Nagyváradon pedig november 6-án lesz roadshow-jellegű vásár. Az időjárási viszonyoktól függően jelölik ki a helyszínt, amelyet a Bihar megyei ADD honlapján, https://www.addjbh.ro, valamint a DeBihor márka honlapján,  www.debihor.com.  fognak közzé tenni.

A Bihar megyei termelőknek lehetőségük van arra, hogy megtekintsék a járműveket, részletesen megismerhessék működésüket, teszteljék hatékonyságukat, hogy használhassák a termékeik népszerűsítése és árusítása érdekében. A regisztrációhoz és az öt eseményen való részvételhez szükséges információkat közlik a Bihar megyei ADD honlapján, a https://www.addjbh.ro címen, valamint a DeBihor márka honlapján, a  www.debihor.com. címen, valamint az egyesület székhelyén, a nagyváradi   Aurel Lazăr utca, nr.13. szám alatt, illetve emailon a következő címeken: contact@addjbh.ro és contact@debihor.com.

Az eseményeket az Interreg V-A Románia-Magyarország határ menti program 2014-2020, keretéből finanszírozzák, és a következő projekt részét képezi: „A foglalkoztatás javítása Bihar megyében, Nagyváradon és Hajdúböszörmény esetében a helyi potenciállal rendelkező infrastruktúra fejlesztésével” , amely a következő kóddal rendelkezik eMS ROHU-421.

Előző Leterítették az első aszfaltréteget a belényesi körgyűrűn

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor