Contact

A  HiSky légitársaság megfelel a repülőjáratok üzemeltetésére vonatkozó tenderpályázat kritériumainak  

Itthon > Uncategorized > A  HiSky légitársaság megfelel a repülőjáratok üzemeltetésére vonatkozó tenderpályázat kritériumainak  

Lezárult  annak a tenderpályázatának az értékelési és elbírálási szakasza, amelynek  az volt a célja, hogy az Air Oradea egy magán –légitársaságot válasszon ki hazai és külföldi repülőjáratok üzemeltetésére a nagyváradi repülőtérről. A kiválasztási kritériumok alapján a HiSkyEurope Kft.  kapta a maximális pontszámot. Egyébként csak ez a légitársaság nyújtott be ajánlatot a meghirdetett pályázatra.   

A cég a következő vonaljáratokat indítását javasolja:

  • Nagyvárad – Bukarest közötti útvonal- menetrend szerint járat, oda-vissza,  5 járat/hét;
  • Nagyvárad – London– menetrend szerinti járat:  oda-vissza, 3 járat/hét;
  • Nagyváradról induló charterjárat indítása három üdülőhelyre: Hurghada (Egyiptom), Antalya (Törökország) és Monastir (Tunézia)

A HiSky 8 darab JET – típusú repülőgéppel rendelkezik, ebből négynek 180 ülőhelye van, egynek 144 ülőhelye, kettőnek 220 ülőhelye, egynek pedig 275 ülőhelye, ez utóbbi az Amerikai Egyesült Államokba közlekedik. A kiválasztási eljárás során a meghatározott minimális követelmény az volt, hogy az ajánlattevőnek legalább öt repülőgéppel kell rendelkeznie. 

Az ajánlattévő társaság megfelel a hasonló tapasztalatokra vonatkozó kritériumnak is.  Az elmúlt három évben szállított utasok száma 1, 8 millió ( az előírt minimális szám 1 millió utas volt), az üzemeltető rendelkezik egy csatlakozási csomóponttal, amely ez esetben Bukarest,  menetrend szerinti járatokat üzemeltett Bukarestbe és Londonba, valamint románul beszélő légiutas-kísérőkkel rendelkezik, összesen 93 románul beszélő munkatársa van.  

Az ajánlattevő által az AIR Oradea cégtől igényelt hozzájárulás-összesen öt évre-  750 ezer euró (a rendelkezésre álló maximális  összeg 3 millió euró).

Az AIR Oradea cég műszaki-pénzügyi információkat kért a HiSkyEurope Kft-től, beleértve a bevételekre és kiadásokra vonatkozó sarokszámokat is. Ezeket az adatokat  a PwC tanácsadó cég fogja elemezni és felhasználni a részletes üzleti terv elkészítéséhez.

Az elképzelések szerint az üzleti terv jövő év januárban fog elkészülni. Ezt követően elkezdődnek a tárgyalások az együttműködési szerződés megkötéséről, annak érdekében, hogy a HiSky 2024. tavasz végétől elindíthassa a repülőjáratokat.  

Az üzleti terv fő célkitűzése, annak az alátámasztása, hogy a  megítélt köztámogatás (750 ezer euró) nem jelent állami támogatást, valamint, hogy a tervezett tevékenység legalább öt évig fenntartható lesz, ahogy ezt az AIR Oradea üzleti terve tartalmazza. 

Mint ismeretes  az Air Oradea Légitársaságot  a térség gazdasági fejlesztésének céljából 2021 októberében alapította meg a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, annak érdekében, hogy fellendítse a piacai versenyhelyzeti körülmények között a légiforgalmi tevékenységet a nagyváradi repülőtéren, a cég fő tevékenysége a légi  személyszállítás (CAEN 5110).

Előző Pénzügyi támogatás a Bihar megyei utak takarítására

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor