Contact

A kormány jóváhagyta a leendő váradszentmártoni körgyűrűvel kapcsolatos kisajátítások megkezdését

Itthon > Uncategorized > A kormány jóváhagyta a leendő váradszentmártoni körgyűrűvel kapcsolatos kisajátítások megkezdését

Románia kormánya a június 23-i ülésén hagyta jóvá a váradszentmártoni körgyűrű építésével kapcsolatos kisajátítási eljárás megkezdésére vonatkozó határozatot, valamint az Összekötő út létesítése Nagyvárad és Váradszentmárton között elnevezésű beruházás kisajátítási folyosóján lévő összes ingatlan és tulajdonos listájának elfogadásáról szóló határozatot. 

Ennek értelmében a kormány eldöntötte: „A kisajátítási eljárást végzők által becsült összegek, amelyek az Összekötő út létesítése Nagyvárad és Váradszentmárton között elnevezésű beruházás területén található, magántulajdonban lévő ingatlanok esetében történő kártalanítására vonatkoznak, amelyek Nagyvárad municípiuma és Váradszentmárton község területén helyezkednek el, összesen 10.575.450 lejt tesznek ki, 242 ingatlan esetében, ezek telkekre vonatkoznak, és az állami költségvetésből utalják ki a pénzt.  

A kártérítésként egyénileg megállapított összegeket a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium utalja át az Országos Közúti Infrastruktúrát-kezelő Társaság Rt. nevére nyitott államkincstári folyószámlára, a hitelnyújtási kérelem jóváhagyásától számított 30 napon belül.

Június 3-án aláírták a váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatainak elvégzésére vonatkozó szerződést a Bihar Megyei Tanács székhelyén. A tendert a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP, és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium nyerte meg. A benyújtott ajánlat szerint a projekt értéke 148.940.166,91 lej áfa nélkül.

A körgyűrű tervezési és kivitelezési határideje 14 hónap. A kivitelezésre munkálatok időtartama 12 hónap lesz.

A terelőút 5,7 kilométer lesz, amihez még hozzáadódik a bekötőutak hossza, ami több mint két kilométer. A körgyűrű kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén három méter széles kerékpárutat alakítanak ki.

A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják, a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből.

Előző Megbeszélést folytattak a teherfuvarozókkal

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor