Contact

Megbeszélést folytattak a teherfuvarozókkal

Itthon > Uncategorized > Megbeszélést folytattak a teherfuvarozókkal

Június 21-én a Bihar Megyei Tanács találkozóra hívta a megyében működő teherfuvarozókat. A megbeszélések témája a szállítójárművek rakományaira vonatkozó 43/1997-es számú sürgősségi kormányrendelet előírásainak megfelelő alkalmazása volt. Ugyanakkor a találkozó alkalmat biztosított arra is, hogy a teherfuvarozási szolgáltatást végző cégek kifejthessék a tevékenységük során tapasztalt gondokat.

A Bihar megyei árufuvarozó cégek mintegy 20 képviselője vett részt a megbeszélésen, amelyen Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke mellett jelen voltak a Bihar Megyei Tanács Szállításügyi Osztályának munkatársai, a közlekedési rendőrség és a közúti szállítmányozást felügyelő állami hatóság (ISCTR) képviselői. 

A nem szabályszerűen megpakolt rakományok veszélyt jelenthetnek a közlekedőknek, valamint jelentős anyagi károk is keletkezhetnek.

A megyei utakon végzett tavalyi akciókon ellenőrizték a tehergépjárművek megfelelő megrakodását és szabályszerű elhelyezését. Elsősorban a rakománytömeg nem megfelelő elosztása kapcsán tapasztaltak rendellenességeket. Ezért az árufuvarozókat az esetben is megbüntették, ha betartották a jármű alapján megállapított rakomány mennyiségére vonatkozó előírásokat.

A megyei önkormányzat Szállításügyi Osztályának adatai alapján az év elejétől kezdődően az ellenőrzések alkalmával 38 bírságot róttak ki 395.900 lej értékben, és 17 gépjárművet lefoglaltak, elvéve a rendszámtáblákat.

A megbeszélésen a teherszállítmányozóknak bemutatták, hogy miként kell helyesen felpakolni a rakományt, hogyan lehet igényelni a különleges szállítási engedélyt, valamint szóba kerültek a fuvarozók problémái is.  

Abban az esetben ha a szállítmány meghaladja a törvény által megszabott maximális tonna-határt, akkor a Bihar Megyei Tanácstól különleges szállítási engedélyt lehet igényelni.  Az engedélyeknél felszámolt illetéket a megyei utak esetében keletkezett károk helyreállítására fordítják.  

„A találkozón három dologban egyeztünk meg. (1) A Bihar Megyei Tanács egyszerűsíteni fogja a különleges szállítási engedély megszerzésének eljárását, (2) az árufuvarozók jobban odafigyelnek a rakomány mennyiségére, és (3) találkozót szervezünk a Bihar megyei parlamenti képviselőkkel, hogy megbeszéljük a fuvarozók által felvetett problémákat és egyes jogszabályi változások szükségességét”, jelentette ki Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A Bihar Megyei Tanácsnak nem az a célja, hogy büntetéseket szabjon ki, hanem az, hogy megelőzze a megyei utak tönkretételét, annak érdekében, hogy az úttest megfelelő állapotú és biztonságos legyen a közúti közlekedésben részt vevők számára.

Előző Elkészült a diófási tanuszoda

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor