Contact

A közpénzek hatékonyabb felhasználásáért

Itthon > Uncategorized > A közpénzek hatékonyabb felhasználásáért

A Bihar Megyei Tanács létrehoz egy helyi szintű közbeszerzési egységet. A Központosított Közbeszerzési Egység (UCA) feladata lesz az összes közbeszerzési eljárás teljes körű lebonyolítása a Bihar Megyei Tanács és az alárendeltségébe működő intézmények számára.

Ennek érdekében a megyei önkormányzat december 17-i rendes ülésén a tanácsosok elfogadták a Közbeszerzések Országos Ügynökségével (ANAP) kötendő együttműködési megállapodást. Az országos ügynökséget, a helyi közbeszerzési egység létrehozásában az Európai Beruházási Bank támogatja.

„Terveink szerint a jövő év végéig elkészülünk a szükséges eljárásokkal, annak érdekében hogy 2023. január 1-től a megyei önkormányzat és az alárendelt intézmények összes közbeszerzési eljárását egy központosított közbeszerzési egység hajtsa végre. 2023 január 1-től a Bihar Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a színházak, a filharmónia, a múzeumok, a speciális oktatási intézmények is ezen az egységen keresztül folytathatnak közbeszerzést. Ha a megyében lévő polgármesteri hivatalok beleegyeznek egy ilyen jellegű együttműködésbe, akkor a következő lépésben a Bihar Megyei Tanács fogyóeszközöket vagy bizonyos termékeket vásárolhat, ugyanakkor a megyei önkormányzat közbeszerzési szakemberei közvetett segítséget nyújthatnak a helyhatóságoknak”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a képviselő-testület rendes ülésén.

Az intézmények napi tevékenységét biztosító fogyóeszközöket, mint például a papírt vagy az irodaszereket kedvezőbb áron lehet majd beszerezni. A helyi közbeszerzési egyik megalakításának másik előnye a közbeszerzésekkel foglalkozó munkatársak szakmai képességeinek fejlesztése.  Az általános célkitűzés a közpénzek minél hatékonyabb felhasználása.

Az egységes közbeszerzési egység létrehozásának finanszírozása európai uniós alapokból történne. A projekt elnevezése: „A közbeszerzésekre vonatkozó országos stratégia gyakorlatba ültetésének támogatása az Országos Közbeszerzési Ügynökség és az eljárásban részt vevő hatóságok adminisztratív kapacitásának fejlesztésével, kódjelzés SIPOCA 628”. Ez a projekt az országos közbeszerzési rendszer reformjára vonatkozó kormánystratégiába illeszkedik bele.

Előző Kihirdették a megyében építendő hulladéktárolókra vonatkozó tender nyertesét

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor