Contact

A LOT lengyel légitársaság működteti a Nagyvárad-Varsó közötti repülőjáratokat

Itthon > Uncategorized > A LOT lengyel légitársaság működteti a Nagyvárad-Varsó közötti repülőjáratokat

A LOT fogja üzemeltetni idén nyártól a Nagyvárad és a lengyel főváros, Varsó közötti menetrend szerinti repülőjáratokat. A lengyel légitársaság által benyújtott ajánlat megfelel a tendereljárás által előírt minden feltételnek. A Bihar Megyei Tanács március 27-i rendes ülésén jóváhagyta a nemzetközi pályázat eredményét.  

A LOT lengyel légitársaság júniustól kezdődően hetente négy járatot indít oda-vissza Nagyvárad-Varsó között minden hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton a következő menetrend szerint:  

  • Felszállás Nagyváradról: szerdán és pénteken 14.35 órától, hétfőn és szombaton 19.40 órától;
  • Indulás Varsóból: szerdán és pénteken 13.55 órától; hétfőn és szombaton 17 órától.

A LOT a következő típusú utasszállító repülőgépeket javasolja a Nagyvárad-Varsó közötti járatok üzemeltetésére: Embraer E 70 (76 férőhelyes), E 75 (82 vagy 86 férőhelyes), E 90 (106 férőhelyes) és E 95 (112 vagy 118 férőhelyes). A szerződés időtartama négy év.

„Az Európai Bizottság jóváhagyta a közszolgáltatási kötelezettségekre vonatkozó előírást, amelynek keretében a Bihar Megyei Tanács finanszírozza a Varsóba induló repülőjáratokat. A lengyel főváros repülőtere egy olyan légikikötő-csomópont, ahonnan  mintegy 40 járat indul az Európai Unió tagállamainak minden fővárosába, az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába és az ázsiai országokba is. Varsó reptere Közép-Kelet-Európa legnagyobb ilyen típusú légikikötője.  Ezek a járatok összekötik Nagyváradot az egész világgal.”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A repülőjegyek árát a tendert megnyerő légitársaság határozza majd meg, a járatok működtetését pedig a Bihar Megyei Tanács fogja anyagilag támogatni, a feladatkiírásban megállapított minta szerint.  A szubvenciót negyedévente utalják át, amelynek értéke nem haladhatja meg a járatok üzemeltetésének nettő költségeit, és a nagyváradi, illetve varsói légikikötők díjszabásait.  Abban az esetben ha a járatok működtetése nyereséges lesz, akkor csökkeni fog a Bihar Megyei Tanács társfinanszírozása.

Előző Folytatódnak a metropolisz-körgyűrű kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor