A margittai autóbusz-állomás készen áll az utasok fogadására

Szeptember 3-án átvették a kivitelezőtől az elkészült margittai buszpályaudvart, amely a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) befektetésenként épült. 

A beruházás átvételénél részt vett Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Marcel Sas Adăscăliții, Margitta polgármestere, Vitályos Barna, az ADD igazgatója, valamint a tervezési és kivitelezési munkálatokat végző cég képviselői.

„Ez a beruházás hozzájárul a megyei és helyi közszállítás fejlesztéséhez. A projekttel foglalkozó Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség számára biztosították a beruházás finanszírozását. Az állomáson biztosítva vannak az utasok szállítására vonatkozó feltételeket, ez azt jelenti, hogy a Bihar Megyei Tanács egy olyan integrált megyei személyszállítási rendszer bevezetésén dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy az utasok 5-10 percnél többet nem töltsenek el az állomáson,  mivel pontosan ismerik az autóbuszok menetrendjét. A buszpályaudvar a margittai intézmények közelében helyezkedik el, eredetileg azonban nem a megye területére tervezték, hanem egy megyei úton épült volna, 3-4 kilométerre a város központjától.  Azt szeretnénk, ha iskolakezdésig megkezdje működését az állomás. Köszönjük a Flodor Transcom cégnek, hogy egy hónappal a határidő lejárta előtt elkészült a kivitelezési munkálatokkal”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

„Először is hangsúlyozom, hogy nagyon fontos és stratégiai jelentőségű a buszpályaudvar elhelyezkedése, ugyanis a városközpont, a polgármesteri hivatal és a piac közelében van. Az állomás kiszolgálja a közigazgatási-területi egységek közötti személyszállítási szolgáltatást, valamint a diákok szállítását is, mivel az ingázó tanulók onnan utaznak”, közölte Marcel Sas-Adascăliții, Margitta polgármestere.

A buszpályaudvar két részből áll. Az első épületrészben, amelynek területe 105 négyzetméter található a váróterem (20-30 személy befogadására alkalmas), a jegyértékesítési és információs pont (ez két irányból is megközelíthető, belülről és kívülről), valamint a mellékhelyiség. Ezek mellett egy kereskedelmi rész is van az épületben, egy öltöző a dolgozók számára, és egy műszaki, karbantartói szoba is. A váróteremben elhelyeztek egy elektronikus kijelzőt, amely tartalmazza az érkezésre és indulásra vonatkozó információkat, és egy hangos utastájékoztató  rendszert is.

A másik részben kapott helyet a pályaudvar peronja, amelyet tetőzettel fedtek be 272 négyzetméteren.

A margittai munkálatokért a Flodor Transcom Kft. felel, a szerződés áfa nélküli értéke 914.190,35 lej. A beruházás kivitelezési határidejét öt hónapban állapították meg.

A buszállomást a Margittai Polgármesteri Hivatal fogja működtetni.

Receptie Marghita 3Receptie Marghita 4Receptie Marghita 6Receptie Marghita 7Receptie Marghita 8Receptie Marghita 9Receptie Marghita 10Receptie Marghita 11Receptie Marghita 12Receptie Marghita 13Receptie Marghita 14

Előző Három ingyenes szakmai tanfolyamot indítanak

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast