Contact

Három ingyenes szakmai tanfolyamot indítanak

Itthon > Európai uniós alapok > Három ingyenes szakmai tanfolyamot indítanak

Három ingyenes szakmai képzés indul idén ősszel egy határ menti európai uniós projekt keretében, amelyet a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (AMD) valósít meg.

A vízimentő képzésen, valamint a barlangi túravezető kurzuson 30, illetve 15 hely áll az érdeklődők rendelkezésére. A tanfolyamokra folyamatosan lehet jelentkezni, ameddig vannak szabad helyek. A kitöltendő formanyomtatványok és a szükséges dokumentumok megtalálhatóak a projekt honlapján, a Képzések menüpontnál, a következő címen: https://fortourbhhb.ro.

Tizennégy vadőrt is képeznek, számukra már augusztus 30-től megkezdődött a tanfolyam, amely mintegy négy és fél hónapig tart.

A három ingyenes kurzus a ROHU-398-as kódszámú, Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program részét képezi, amelynek megnevezése „A határon átnyúló integrált képzési és támogatási hálózat létrehozása és fejlesztése, a határon átnyúló turisztikai szolgáltatások minőségének javítása és népművészeti termékek kiemelése  Bihar és Hajdú-Bihar megyében”. A projektet az Európai Unió finanszírozza, a pályázat összértéke 2.718.105,80 euró.

A pályázat célja a foglalkoztatottság növelése a vendéglátó és idegenforgalmi iparban, valamint a kulturális szektorban, többek mellett különféle, változatos tanfolyamok szervezésével, amelyek például idegenvezetőket, szállodavezetőket, vadőröket, természetvédelmi őröket, műtárgyakkal foglalkozó szakembereket, muzeográfusokat , kurátorokat, stb. képeznek. Az a célkitűzés, hogy ezen európai uniós projekt keretében 1020 személy vegyen részt a képzéseken és az állásbörzéken .

A ROHU – 398-es kódszámú pályázat fő kedvezményezettje a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (AMD), a partnerek pedig: a Körösszegapáti Ortodox Parókia (Magyarország), a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, Biharpüspöki Református Egyházközség, a Vigasztaló Szentlélek Ortodox Parókia és az izbuci ortodox kolostor.    

Előző Közlekedésbiztonsági oktatás a Bihar megyei diákok és sofőrök számára

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor